Lansarea candidatilor PDL pentru alegerile locale va fi amanata pentru data de 6 mai, la ora 11:00, a anuntat luni intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor, Sever Voinescu. El a explicat ca amanarea a fost influentata de decizia Guvernului de a acorda zile libere pe 30 aprilie si 1 mai. Potrivit acestuia, listele de candidati au fost finalizate, iar termenul final pentru ultimele "retusuri mici" este ziua de vineri.

"Lansarea candidatilor am amanat-o pentru 6 mai. Am amanat-o pentru ca Guvernul Ungureanu a fericit pe romani cu mai multe zile libere. Trebuie sa respectam dorinta guvernului", a spus Sever Voinescu.

Raspunzand unei intrebari a jurnalistilor, Sever Voinescu a spus ca, in principiu, candidatul pentru primaria orasului Cluj Napoca a fost stabilit, numele lui urmand sa fie anuntat.

Sever Voinescu a mai anuntat ca, pentru presedintia Consiliului Judetean Prahova, candidat este fostul prefect Adrian Dobre.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura depusa de USL, Sever Voinescu spune ca "Trebuie odata pentru totdeauna ca toata aceasta propaganda a USL-ului, sustinuta de televiziunile prietene, cum ca ei au majoritate, este mincinoasa. Noi vom fi in banci si vom privi opozitia care va incerca sa ne dovedeasca ca ceea ce se spune in masinaria de propaganda a domnului Voiculescu, ca au majoritate. Dupa ce se va demonstra ca nu au majoritate, ne vom intoarce la problemele de guvernare."