Candidatul socialist Francois Hollande este creditat cu 53% din intentiile de vot la alegerile prezidentiale, in scadere cu un punct, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in timp ce Nicolas Sarkozy cu 47%, in crestere cu un punct, potrivit AFP.

Potrivit sondajului Ipsos realizat pentru France Televisions, Radio France si Le Monde, luni, Hollande pierde un punct in raport cu ancheta precedenta din 22 aprilie, in timp ce candidatul sustinut de UMP castiga unul. Alte 22% dintre persoanele chestionate, care au declarat ca vor merge cu siguranta sa voteze, nu si-au exprimat intentia de vot.

Dintre alegatorii lui Marine Le Pen (Frontul National, extrema dreapta), 14% ar vota pentru Hollande, 54% pentru Sarkozy, iar 32% nu si-au exprimat intentia de vot.

Potrivit sondajului, 34% dintre alegatorii candidatului de centru Francois Bayrou la primul tur vor vota pentru Hollande, 40% pentru Sarkozy, iar 26% nu si-au exprimat intentia de vot.

Dintre alegatorii lui Jean-Luc Melenchon (stanga), 80 la suta ar vota pentru Hollande, 3 la suta pentru Sarkozy, iar 17 la suta nu si-au exprimat intentia de vot.

Sondajul a fost realizat prin telefon in perioada 27-28 aprilie pe un esantion de 988 de persoane, reprezentativ pentru populatia franceza cu varste peste 18 ani, prin metoda cotelor.