​​Socialistul Francois Hollande este favorit in turul al doilea al prezidentialelor din Franta. Primele sondaje date publicitatii dupa incheierea primului tur al alegerilor il dau pe Hollande favorit in turul al doilea, cu 54% din optiunile de vot, fata de 46% pentru Sarkozy, potrivit AFP. Presa europeana scrie luni ca actualul lider de la Elysee ar avea nevoie de un miracol pentru a ramane la putere. "Miracolul" ar putea veni de la candidata de extrema dreapta Marine Le Pen. A treia clasata in primul tur al alegerilor (cu un scor considerat surprinzator de mare - 18,01%), Marine Le Pen va anunta, pe data de 1 mai, in cadrul unei "interventii" pe care o va sustine in Piata Operei din Paris, pe care dintre cei doi candidati il va sustine in turul al doilea, a anuntat seful ei de campanie, citat de Le Monde.

Potrivit unor sondaje realizate duminica seara de institutele Ipsos si Ifop, Francois Hollande, castigator in primul tur, l-ar invinge la diferenta destul de mare pe Sarkozy in turul al doilea (54% pentru socialist fata de 46% pentru actualul presedinte).

Totusi, sondajele arata ca 48% dintre alegatorii lui Marine Le Pen i-ar da votul lui Sarkozy, 31% lui Francois Hollande, iar restul sunt nehotarati.

De asemenea, 83% dintre votantii lui Jean-Luc Melenchon (candidat al stangii radicale, clasat pe locul al patrulea in primul tur, cu 11,13% din voturi) l-ar alege pe Hollande.

Intre timp, presa europeana de luni se declara sceptica in privinta sanselor presedintelui in exercitiu al Frantei de a ramane la putere. "Sarkozy, in fata infrangerii", titreaza cotidianul britanic Times, iar The Guardian scrie ca liderul de la Elysee "are nevoie de un miracol" pentru a obtine un nou mandat.