Presedintele francez Nicolas Sarkozy, candidat pentru un al doilea mandat, a negat marti orice acuzatii de finantare ilegala a campaniei sale prezidentiale din 2007, informeaza Reuters. Sarkozy a precizat ca acuzatiile nu sunt decat incercari de a-l discredita inaintea alegerilor.

Nicolas Sarkozy a refuzat pana acum sa comenteze pe seama anchetei cu privire la legaturile dintre partidul sau, Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), si una dintre cele mai bogate femei din Franta, Liliane Bettencourt.

"Ca intotdeauna inaintea alegerilor prezidentiale exista cateva bombe urat mirositoare. Este o miscare clasica, nu mai surprinde pe nimeni, insa nu este prea placut", a declarat Nicolas Sarkozy pentru postul de televiziune Canal+.

Presedintele francez a precizat ca fiecare din conturile lui din 2007 au fost verificate separat la vremea lor si au fost aprobate. "De ce se ridica problema finantarii ilegale cand fiecare ban din finantarea campaniei si fiecare ban cheltuit a fost verificat?", a intrebat presedintele.

Intrebarile cu privire la finantarea campaniei prezidentiale din 2007 fac parte dintr-o investigatie asupra legaturilor dintre UMP si miliardara Liliane Bettencourt, mostenitoarea L'Oreal.

Presiunea pusa asupra presedintelui francez s-a intensificat dupa ce anchetatorii l-au arestat saptamana trecuta pe Patrice de Maistre, fostul administrator al averii lui Liliane Bettencourt.

Autoritatile vor sa afle mai multe despre legatura dintre Patrice de Maistre si fostul ministru al Muncii, Eric Woerth, trezorierul UMP in vremea campaniei lui Sarkozy. Woerth este si el anchetat oficial.

Investigatia urmareste mai multe retrageri bancare, in valoare de 800.000 de euro, din conturi elvetiene facute in lunile dinaintea alegerilor din 2007.