Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a anuntat ca trimite marti omologilor din tarile UE si NATO, precum si conducerii UE si Consiliului Europei, scrisori cuprinzand o evaluare a Ministerului Afacerilor Externe privind alegerile, dar si asteptarile privind desemnarea premierului, informeaza Mediafax.

"Voi trimite in aceasta dupa-amiaza un numar de scrisori adresate omologilor mei din statele membre UE si NATO, voi trimite conducerii UE si la Consiliul Europei, o evaluare a noastra, a MAE, cu privire la alegerile din Romania, la rezultatul alegerilor si asteptarile legitime ca aceste rezultate sa fie respectate de toti actorii politici din Romania prin desemnarea premierului pe care cetatenii romani l-au sustinut prin votul masiv acordat", a declarat ministrul Corlatean.

"Exista un principiu democratic care este respectat in Europa democratica si in lumea democratica. Vointa clara exprimata de cetateni la momentul votului este respectata si trebuie sa fie respectata si in interiorul tarii, si in exteriorul tarii", a adaugat seful diplomatiei romane.