Candidatul USL, Sorin Frunzaverde (PNL), a obtinut peste 65% din voturile pentru presedintia Consiliului Judetean Caras-Severin, cu mult inaintea contracandidatului din partea PPDD, care se afla pe locul al doilea, cu putin peste 15%, conform datelor partiale prezentate de biroul electoral judetean si citate de Agerpres.

Pana la ora 10,00, in Caras-Severin, pentru presedintia Consiliului Judetean au fost centralizate doar 19 sectii din totalul celor 357.

Rezultatele pe aceste sectii arata ca in cursa pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin se afla, pe primul loc, candidatul din partea Uniunii Social Liberale, Sorin Frunzaverde, vicepresedinte al PNL, cu 65,06% din voturi. Acesta este urmat de candidatul Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Paul Purea, cu 15,3% din voturi, apoi de candidatul Partidului Democrat Liberal, Lenuta Ciurel, cu 7,02% din optiunile electoratului si candidatul din partea UNPR, Ion Tabugan, cu 5,39%.

In ceea ce priveste functiile de consilieri judeteni, dupa centralizarea datelor din 19 sectii de votare, USL a obtinut 66,38%, urmata de PPDD, cu 11,76%, PDL, cu 9,08% si UNPR, cu 3,97%.

In ceea ce priveste primarii, au fost centralizate datele din sapte circumscriptii din totalul de 77. USL a obtinut sase mandate de primar iar Partidul National Taranesc Crestin si Democrat a obtinut un mandat. Ca procente, USL are 71,93%, PPDD - 10,8%, iar PDL - 5,89%.

In ceea ce priveste Consiliile locale, centralizarea indica faptul ca USL a obtinut, pana in acest moment, 41 de mandate, urmat de PPDD - opt mandate, de PDL, cu sase mandate, de Forumul Democratic al Germanilor din Romania, cu patru mandate si PNTCD, cu patru mandate.