Proiectul meu

(P) VIDEO Andrei Chiliman: Vreau sa extind programul de reabilitare termica pentru blocurile construite inainte de 1950 si pentru casele la curte

de     Smile Media
Vineri, 8 iunie 2012, 1:55 Alegeri 2012 | Alegeri Bucuresti


Andrei Chiliman in studioul HotNews
Foto: Hotnews
Andrei Chiliman, candidatul USL la primaria Sectorului 1, spune intr-un interviu acordat HotNews.ro ca vrea sa extinda programul de reabilitare termica si pentru blocurile construite inainte de 1950, care nu sunt cuprinse in acest program, dar si pentru casele la curte. In acest sens, Andrei Chiliman va promova un proiect de lege, care, spune el, elimina "discriminarea" dintre proprietarii de apartamente la bloc si proprietarii de case si spera ca acesta sa fie aprobat pana la sfarsitul anului, pentru ca, din 2013, programul sa poata fi demarat. "Avem resursele financiare, ne mai lipseste doar cadrul legislativ. E un proiect care se va intinde pe o perioada pe 6-7 ani de zile, cel mult", a precizat Chiliman intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro.

Reabilitarea termica a blocurilor
 • Sunt cateva proiecte si programe pe care le am in derulare si pe care urmeaza sa le continui in acest mandat si evident sunt cateva proiecte noi pe care doresc sa le adaug celor existente.
 • Unul dintre cele mai importante proiecte, care a inceput in 2007 si continua in prezent, este programul pe care l-am botezat "Iarna va fi ca vara", program de reabilitare termica a blocurilor. Am facut pana in prezent, inclusiv cu cele 50 care sunt in diverse faze de incheire, 390 de blocuri si pe care vreau sa-l duc la sfarsit, adica final de 2013 inceput de 2014.
 • In paralel cu acest program si pentru a elimina o discriminare, o nedreptate vreau sa extind acest program pentru blocurile construite inainte de 1950, care nu sunt curpinse in acest program, si pentru casele la curte. E o discriminare ilogica. Ma bat ca pana in iarna propunerea legislativa inaintata in acest sens sa fie aprobata - din 2013 sa putem extinde acest proiect si pentru casele la curte si pentru blocurile construite inainte de 1950.
 • Romania si-a asumat la intrarea in UE programul pentru 2020, un program care vizeaza reducerea consumului de energie de toate felurile cu 20%, reducerea consumului si a emanatiei de dioxid de carbon cu 20% si introducerea in circuitul consumului energetic energii alternative din surse verzi. (...) Am preluat cheltuielile proprietarilor, cele 20 de procente care le reveneau, pentru ca aici era blocajul. Am reusit astfel sa deblocam proiectul si sa ajungem la cele 390 de blocuri facute pana in prezent. Aceeasi problema exista si la casele de la curte, iar in acest sens trebuie facuta o lege care sa fie dreapta.
 • E un program care nu se poate termina in trei, patru ani, probabil ca va dura sase ani. El trebuie inceput cat mai repede si mi-am propus sa avem legea aprobata pana la inceputul anului viitor ca sa putem aplica acest program din 2013 si caselor de la curte.

Legea eficientei energetice

 • Un alt proiect care tine tot de programul 2020 al Uniunii Europene este Legea Eficientei Energetice, care sa ne permita sa introducem pe scara larga, la nivelul Sectorului 1 productia de energii din surse verzi. Asta inseamna introducerea de panouri solare pentru apa calda menajera si incalzire, panouri fotovoltaice pentru curent electric si pompe de caldura geotermice.
 • Introducand aceste surse putem sa aducem si noi un raport la sarcina Romaniei de utilizare acestor surse intr-un procent de 20% pana in 2020.
 • Dorim sa introducem in parlament si sa o avem gata in a doua parte a anului 2013 prin care sa putem sa creem un fond special al primariei, destinat implicarii financiare in partea de costuri de proiectare si monataj pentru pompe de caldura, panouri solare pentru proprietarii de la case, blocuri.
 • Vom incepe cu proiecte pilot pentru case si blocuri, iar pentru cladirile publice vom introduce aceste surse de energie pentru a reduce costurile cu energie clasica. 

Constructia de gradinite

 • In intreg sectorul avem un numar suficient de locuri pentru copii in gradinite. Problema e ca avem anumite cartiere unde sunt mai multi copii decat locuri in gradinitele existente acolo. Trebuie sa gasim solutii pentru extinderea gradinitelor existente sau sa cumparam gradinite noi.

Siguranta

 • In momentul de fata avem un politist local la 1000 de locuitori. Sectorul 1 acopera o suprafata de aproape 31% din intregul Bucuresti, iar pentru o asemenea suprafata avem nevoie de un numar dublu de politisti locali- de 550 fata de 230 cat avem in prezent. Cu 230 de politisti locali in trei schimburi nu se poate acoperi o asemenea suprafata. Solutia ar fi modificarea legislativa. In momentul in care vom realiza acest lucru, vom putea controla in mod corespunzator tot teritoriul.

Lipsa locurilor de parcare

 • Pe langa cele 6700 de locuri de parcare de resedinta, am realizat un program de introducere a sensurilor unice pe strazile din Sectorul 1, prin care am creat locuri de parcare care insa nu pot fi inchiriate cetatenilor direct, pentru ca legea nu permite acest lucru.
 • Avem un alt program de creare de parcari subterane si crearea a circa 2300 de locuri de parcare. Avem identificate trei strazi unde proiectul va fi pus in practica incepand cu 2013: este vorba de strada Smaranda Braescu din Aviatiei, strada Clucerului si strada Teheran. Pe masura ce vom identifica si altele, le vom da in proiectare.Cainii fara stapan
 • Prin adapostul din Sectorul 1, creat in anul 2009, au trecut 4000 de caini. Dintre acestia, pana in prezent, am dat spre adoptie peste 450 de caini.
 • In paralel, avem un program prin care, fara sa-i obligam pe proprietarii de la case, le asiguram sterilizarea gratuita a cainilor printr-o operatie facuta intr-un cabinet de specialitate pe banii primariei.
 • Una dintre problemele reale cu care ne confruntam este ca puii care apar in curtile oamenilor sunt eliberati pe strada. In mod normal ar trebui sa ii predea Politiei Animalelor spre adoptie si mai departe sa fie dati spre adoptie. Cainii care ajung in strada, nefiind tratati corespunzator, ajung o problema in cateva luni de zile.
 • O alta chestiune greu de rezolvat este cea a cainilor foarte bolnavi care ajung pe strada dupa ce au avut un stapan multa vreme.
 • Numarul de caini vagabonzi de pe teritoriul sectorului 1 s-a redus cu aproape 2000 in utimii doi ani.


 • Citeste si raspunsurile lui Andrei Chiliman din cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews.ro
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1150 vizualizari

 • -1 (5 voturi)    
  Iterviu cu A. Chiliman (Vineri, 8 iunie 2012, 7:11)

  big [anonim]

  De ce se emit Autorizatii de Constructii pentru blocuri tiganilor pocaiti, in zonele de case, unde ocupa si tot terenul, POT fiind mult mai mic, iar locuri de parcare nu au??? Am cumparat teren, am construit casa, dupa ce am dat spaga pentru autorizatie ca sa nu astept 6 luni autorizatia la care pentru fraierul de rand,totul incepe cu NU, iar acum ma trezesc cu blocul langa mine!
  • +3 (5 voturi)    
   De ce ai dat spaga? (Vineri, 8 iunie 2012, 10:07)

   me_mihai [utilizator] i-a raspuns lui big

   De ce te mai miri de tigani cand si tu faci parte din aceeasi categorie. Esti un alt spagar care vrea sa ocoleasca legea. Eu v-as pedepsi pe voi, cei ce ati spaga. Daca voi nu ati da spaga, ar scadea numarul acestor incalcari de lege.
 • -2 (6 voturi)    
  Daca cineva isi face treaba, lasa-l sa continue! (Vineri, 8 iunie 2012, 10:11)

  me_mihai [utilizator]

  Programul de reabilitarea termica este un succes iar acesta trebuie exstins pe intreg Sectorul 1. Energia verde este viitorul, iar programele lui Chiliman sunt de viitor.
 • +2 (4 voturi)    
  Reabilitare blocuri construite inainte de 1950 (Vineri, 8 iunie 2012, 10:46)

  Cetatean [anonim]

  As dori sa-l rog pe domnul Chiliman sa ne explice (documentat ) eficienta pe termen lung a reabilitarii blocurilor construite inainte de 1950. Aceste blocuri au deja peste 60 de ani . Cu ce le-ar ajuta niste placi de polistiren? Cat de complicat este sa apelezi la niste specialisti INDEPENDENTI (nu cei din firmele preferate de pe langa fiecare primarie) care anume este actiunea fireasca asupra acestor blocuri. De ce sa nu investim niste bani in mod inteligent - daca tot dispunem de ei - decat sa-i aruncam intr-o investitie i-as spune chiar stupida doar in scopuri electorale. As dori sa mentionez si faptul ca blocul in care locuiesc este, mai exact a fost reabilitat si s-a terminat lucrarea , DAR, muncitorii nu pot lua schelele pentru ca nu au voie de la primarie decat dupa 10 Iunie. Pentru a remarca alegatorii cat de minunati sunt alesii si cat de multa treaba fac ( in opinia lor- evident)
  • 0 (4 voturi)    
   Pai...Cetatene... (Vineri, 8 iunie 2012, 12:21)

   kiddu [utilizator] i-a raspuns lui Cetatean

   Eu stau intr-un bloc ca asta si platesc mult mai putin la intretinere decat plateam inainte. Si in plus, e mult mai racoare vara , nu se compara!
   • +3 (3 voturi)    
    Era vorba de (Vineri, 8 iunie 2012, 14:04)

    cetatean [anonim] i-a raspuns lui kiddu

    ordinea executarii lucrarilor. Blocurile astea ar trebui intai consolidate si ulterior reabilitate
   • 0 (2 voturi)    
    probabil ca nu ai auzit (Vineri, 8 iunie 2012, 14:32)

    FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui kiddu

    Ca fierul din beton rugineste si cu timpul dispare din structura constructiei. E aiurea cand te gandesti la asta!!!!!Dar poate tu crezi ca polesterina aia va tine blocul in picioare. Eu le-as darama si as face blocuri noi ,moderne.
 • 0 (4 voturi)    
  Foarte bine! (Vineri, 8 iunie 2012, 12:24)

  kiddu [utilizator]

  Dar si pentru cei care si-au reabilitat casele ? Ce se va intampla cu ei?
  • +1 (3 voturi)    
   Dupa lege... (Vineri, 8 iunie 2012, 12:28)

   me_mihai [utilizator] i-a raspuns lui kiddu

   Treaba este ca legea e cam complicata. Am inteles ca acestia isi pot recupera din investitie, au o scutire la impozitul pe casa timp de 7 ani.
   • +2 (4 voturi)    
    Da? (Vineri, 8 iunie 2012, 12:52)

    kiddu [utilizator] i-a raspuns lui me_mihai

    Perfect atunci , pai si cum fac? imi depun actele la primarie sau cum? Daca mi-am facut cu firma trebuie sa le iau ceva scris?
    • 0 (4 voturi)    
     Scutire impozit (Vineri, 8 iunie 2012, 13:48)

     me_mihai [utilizator] i-a raspuns lui kiddu

     Trebuie sa ai dovada ca reabilitarea a fost facuta de o firma autorizata si te duci la primarie. Pe urma te indruma ei acolo. Daca ai suprafata mare, timp de 7 ani, economisesti ceva bun.
 • -1 (5 voturi)    
  Te-ai obisnuit cu minciunile PDL? (Vineri, 8 iunie 2012, 12:25)

  me_mihai [utilizator]

  Prietene in 2008 Chiliman a promis reabilitare termica si vad ca s-a tinut de cuvant. Ce te face sa crezi ca acum nu se va tine?
 • +1 (5 voturi)    
  Sau poate ai numarat tu cainii?! (Vineri, 8 iunie 2012, 12:32)

  me_mihai [utilizator]

  Daca esti asa sigur pe tine, de unde stii tu cati caini sunt in Sectorul 1? Atata timp cat cainii sunt marcati, ce te face sa crezi ca primaria nu stie cati caini sunt cu aproximatie in administratie?
 • -3 (5 voturi)    
  Ciudat... (Vineri, 8 iunie 2012, 12:39)

  kiddu [utilizator]

  Daca tie ti se pare o minciuna , treaba ta... Probabil ca asa ai spus si cand a anuntat ca va incepe reabilitarea blocurilor!
  Iar despre problema cainilor maidanezi , eu unul nu prea am vazut caini maidanezi prin sectorul 1...
 • -2 (4 voturi)    
  Daca asa spui tu , probabil ca nu e adevarat! (Vineri, 8 iunie 2012, 12:43)

  kiddu [utilizator]

  Sunt prea multi postaci PDL care posteaza toate tampeniile ce le trece prin mintea lor ingusta si micuta, demult plecata in vacanta!
  Mai nou , bld metalurgiei e in sect 1 , in conditiile in care e in sector 4, dupa mintea voastra idioata!
 • +1 (3 voturi)    
  Indepartarea lui Chiliman. (Vineri, 8 iunie 2012, 12:50)

  Marie [anonim]

  Îndepărtarea lui Andrei Chiliman este rezultatul unui proces îndelungat de fricţiuni între cei doi , cauzat de compromisurile pe care le-a facut Crin in favoarea celor de la PSD si PC.
 • +2 (2 voturi)    
  Nu te asculta nimeni!!1 (Vineri, 8 iunie 2012, 12:53)

  Furtic [anonim]

  Oare crezi ca te va asculta pe tine cineva, mai ales guvernul ponta, sa fim seriosi..voua nu va pasa de noi, voua va pasa de ce va intra voua in buzunar.
  • -1 (1 vot)    
   Daca nu ii pasa ... (Vineri, 8 iunie 2012, 13:20)

   kiddu [utilizator] i-a raspuns lui Furtic

   De ce arata sectorul 1 cel mai bine din Bucuresti , poate chiar si din tara? Hai , gandeste-o si raspunde-mi in juma' de ora!
 • -1 (3 voturi)    
  Hahaha... (Vineri, 8 iunie 2012, 13:12)

  kiddu [utilizator]

  Buna rau asta "De ce doar primarii comunistilor de la USL stau pe la antene..." , pai gigele , vezi ca clovnu' ala de il aveti voi la sectorul 1 e toata ziua la TV , ba mai mul , e in stare sa apara si la radio sa se faca de ras. E un fel de Talmacean! (poate mai rau...)
  Cum adica ce a asteptat Chiliman pana acum? 393 de blocuri reabilitate?
 • -2 (2 voturi)    
  Chiliman!!!! (Vineri, 8 iunie 2012, 13:54)

  Robert [anonim]

  Sectorul1 sta cel mai bine la reabilitarea termica ...un lucru bun ca Domnul Chiliman doreste sa faca acet lucru si la casele din sector... Foarte bine Domnule Chiliman...pe 10iunie vom Vota USL ...Andrei Chiliman
 • 0 (0 voturi)    
  .. (Vineri, 8 iunie 2012, 14:21)

  andra [anonim]

  Ce face astazi Ponta- socialistul de caviar? -isi cauta vila de protocol- comada speciala cu lux si dotari extravagante...asa spun cei care au primit sarcina!
  -elicopter la comanda
  -limuzina blindata
 • +4 (4 voturi)    
  Rugaminte (Vineri, 8 iunie 2012, 15:13)

  Radu [anonim]

  Va rog frumos sa ii zica cineva acestui cretin ca reabilitarea termica a blocurilor/caselor vechi le distruge arhitectura. Casele si blocurile din perioada interbelica au - o mare parte din ele - o arhitectura modernista destul de originala si destul de apreciata si in strainatate ce se bazeaza pe armonia proportiilor. Termoizolarea distruge complet armonia aceasta si le transforma in niste paralelipipede cu ferestrele infundate.

  Sper sa nu distruga un sector intreg cu ideile lui de incult...
  • -2 (2 voturi)    
   good (Vineri, 8 iunie 2012, 17:12)

   Sandibell [utilizator] i-a raspuns lui Radu

   De asemenea o idee buna extinderea reabilitarii. Cu aceasta ocazie vor intra mai multe blocuri in acest program si vor beneficia mai multi locuitori ai sectorului 1 de avantajele termoizolarii.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by