Academicianul Alex Bogdan a declarat, miercuri, ca este onorat sa faca parte din echipa suport a lui Robert Negoita, candidatul USL la Primaria sectorului 3. Potrivit Agerpres, acesta este de parere ca, daca va castiga mandatul de primar al sectorului 3, Robert Negoita poate indeplini o serie de lucruri importante pentru cetateni, fiind din punctul sau de vedere un profesionist. Academia Romana, potrivit statutului publicat pe site, "nu participa direct la viata politica a tarii. Obiectivele ei presupun o totala independenta fata de ideologiile de partid si fata de orice angajament electoral".

Intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la Cafeneaua liberala, academicianul a mentionat ca, in ceea ce priveste constructia spitalului de cartier, unul dintre proiectele candidatului, il poate sprijini pe viitorul primar al sectorului 3 din punct de vedere al suportului logistic, facand referire la contributia in acest sens la o serie de institute de cercetare aflate in subordinea Academiei Romane.

Academicianul Alex Bogdan spune ca il cunoaste pe Robert Negoita de cand si-a sustinut teza de doctorat in stiinte Economice si considera ca acesta este un profesionist.

Alex Bogdan a subliniat ca Academia Romana nu s-a implicat si nu se va implica din punct de vedere politic, dar prin reprezentantii sai cei mai autorizati se implica in spatiul academic, in dezbaterile care au ca principal scop reprofesionalizarea Romaniei. "Academia Romania a fost, este si va fi deasupra aspectelor legate de partizanatul politic, dar va aprecia intotdeauna partea stiintifica, tehnica si profesionala", a declarat acesta.

Robert Negoita a subliniat, la randul sau, ca daca in prezent face politica este pentru faptul ca se afla in campanie electorala, dar si pentru ca este inca parlamentar. 'Din 10 iulie nu o sa mai fac politica pentru ca voi fi in administratie. Avem nevoie de ajutorul Academiei Romane. Vom face politica cetateanului', a sustinut candidatul USL la Primaria Sectorului 3.