Deputatul PDL Theodor Paleologu si-a depus marti candidatura la functia de primar al sectorului 1 al Capitalei, el venind pe bicicleta la sediul Biroului Electoral sector 1. Intrebat care sunt atuurile lui pentru functia de primar, Paleologu a raspuns: "Stiti ce, eu nu vreau sa vorbesc despre mine, vreau sa vorbesc de preocuparile oamenilor, despre nevoile sectorului, despre mine sa vorbeasca altii. De mine, eu pot vorbi eventual de mele. Da, se poate spune ca sunt prea fraier ca sa iau spaga sau ca sunt foarte zgarcit cu banul public sau ca sunt foarte incapatanat, in sensul ca imi duc proiectele pana la capat sau ca nu ma las descurajat", potrivit Agerpres.

El a enumerat si cateva dintre problemele care ar trebui rezolvate in sectorul 1: "O mare chestiune este ordinea publica. Siguranta cetateanului si prezenta politiei pe strazi, pentru ca nu veti vedea politia pe strazi si nu e doar o problema in sectorul 1. Trebuie ca politistii in proportie de 50 la suta sa fie in strada, sa fie in piete, acolo unde este un potential de infractionalitate. Probleme sunt cele legate de trafic, deficitul foarte grav de parcari, sanctiunile sunt foarte drastice pentru masinile parcate gresit si nu cred ca este corect sa se procedeze astfel, atata vreme cat exista un deficit de parcari. O alta problema sunt cainii comunitari si aici este nevoie de o colaborare intre Primaria Generala si primaria de sector."

Paleologu a fost intrebat de ziaristi daca are un mesaj pentru contracandidatul sau, actualul primar Andrei Chiliman, raspunsul fiind: "Un mesaj de simpatie. Suntem vecini, a restaurat o casa foarte frumoasa pe strada Armeneasca si, ca fost ministru al Culturii, regret ca nu i-am dat un premiu pentru felul in care a restaurat acea casa. Este un om pe care il cunosc de multa vreme, de peste 20 de ani, avem multi prieteni comuni si de aceea mi-as dori sa fie senator al sectorului 1 din toamna. Daca tine de mine, il voi ajuta."