Primaria sectorului 5 pune in pericol organizarea alegerilor locale deoarece nu are aprobat bugetul pe anul 2012 si nu se pot aloca bani pentru organizarea evenimentului, sustine prefectul Capitalei, Cristina Ecaterina Corut. Contactat telefonic de HotNews.ro, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, nu a raspuns pentru a explica situatia.

“Suntem, din pacate, intr-o situatie fara precedent, cu o luna si jumatate inainte de ziua alegerilor locale, Primaria Sectorului 5 nu are bugetul aprobat, fapt care pune in pericol buna desfasurare a alegerilor. Solicit in mod imperativ primarului sectorului 5 sa propuna proiectul de buget si sa convoace Consiliul local pentru aprobarea bugetului, astfel incat sa se poata inainta cu organizarea alegerilor, in condiţiile legii” a declarat Prefectul Capitalei, Cristina Ecaterina Corut.

La celelalte sectoare, Cristina Ecaterina Corut sustine ca s-au parcurs toate etapele prevazute in Programul Calendaristic al alegerilor locale din iunie.

Conform datelor furnizate de Direcţia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, Primaria Sectorului 5 a fost amendata in data de 06.03.2012 pentru nerespectarea termenului de 15 zile de la data publicarii legii bugetului de stat pentru definitivarea proiectului bugetului local. Totodata s-a dispus sistarea alimentarii cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat si cu transferuri consolidabile.