Serviciul Federal de Gărzi al Rusiei a întărit securitatea la birourile de înregistrare și înrolare militară din Moscova și din alte câteva orașe din cauza atacurilor tot mai numeroase, a declarat deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Aleksandr Khinstein, transmite publicația independentă Meduza.

Un angajat al unui comisariat militar ține un document militar al unui bărbat recrutat pentru serviciul militar în timpul mobilizării parțiale în KrasnodarFoto: Vitaly Timkiv / Sputnik / Profimedia

"În mai multe orașe, inclusiv în Moscova, grupurile de securitate ale Rosgvardia sunt desfășurate în apropierea clădirilor birourilor de înregistrare și înrolare militară. În plus, în toată țara - acestea (clădirile oficiilor militare de înregistrare și înrolare) sunt incluse în traseele de patrulare ale unităților Rosgvardia", a spus parlamentarul.

Mai multe persoane au fost deja prinse în flagrant încercând să arunce cocktailuri Molotov în clădiri, a declarat Khinstein.

Birourile de înregistrare și înrolare ale armatei ruse au început să fie incendiate după invazia rusă în Ucraina, însă după ce a fost anunțată mobilizarea parțială în Rusia, în luna septembrie, numărul atacurilor incendiare a crescut semnificativ.

Până la sfârșitul lunii septembrie, Mediazone a numărat peste 50 de atacuri cu cocktailuri Molotov asupra comisariatelor militare și a clădirilor administrative.