​​Ca răspuns la conflictul prelungit din Ucraina, 15.000 kg (15 tone) de mâncare și apă vor fi livrate direct, de către Fundația Scheherazade, pentru populația afectată din Ucraina. Valoarea totală a produselor donate este de 25.000 de dolari.

Fundația Scheherazade din România merge direct în Ucraina, pentru a treia oară. Livrează mâncare și apă în valoare de 25.000 de dolariFoto: Fundația Scheherazade

Printre cei care au donat se enumeră Motorola, cu o donație cash, Alka, cu o donație de 800 kg de biscuiți și produse de patiserie, Mega Image cu 1.000 kg de orez, lapte, conserve, carne, tăiței, cereale, paste, și mâncare uscată, în valoare de peste 5.000 de Euro, cât și Aqua Carpatica cu 14.000 litri de apă. Mega Image a mulțumit Fundației Scheherazade pentru faptul că “au fost incluși în acest transport umanitar către Ucraina”, urându-le o călătorie sigură.

Donațiile vor fi livrate către fundația Caritas în Ucraina, care le va distribui către zonele care au cea mai mare nevoie de mâncare și apă.

Fundația Scheherazade doreşte să mulțumească KLG Europe Logistics SRL Romania pentru asistența oferită cu depozitul intermediar şi documentația pentru a face acest transport posibil.

Transportul tuturor produselor donate, precum și al voluntarilor din București până în Cernăuți, este asigurat de societatea Blue River Bucureşti. Toate produsele donate au fost încărcate cu ajutorul High International Construct într-o semiremorcă pentru transport general marfă, pusă la dispoziție de către Blue River. Un astfel de transport umanitar având ca destinație Ucraina este posibil mulțumită tuturor donațiilor generoase din partea partenerilor și colaboratorilor.

Transportul va merge către Cernăuți din România vineri, pe 27 mai 2022. Fundația Scheherazade dorește să mulțumească şoferilor români care distribuie fără teamă ajutoare în Ucraina şi care îşi riscă viețile pentru a ajuta populația ucraineană.

De asemenea, mulțumiri speciale din partea Fundației Scheherazade merg către Autoritatea Vamală din România, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și celorlalte autorități statale relevante, pentru asistența oferită în distribuirea eficientă a transportului umanitar către Ucraina. Eforturile lor depuse, zi și noapte, ajută ONG-urile precum Fundația Scheherazade să aibă un parcurs rapid în activitatea lor.

Fundația Scheherazade va livra donațiile către fundația Caritas în Ucraina, în colaborare cu Ambasada Pakistanului în Ucraina, care va distribui mâncare și apă în zonele în care este nevoia cea mai mare la momentul respectiv. Dr Noel Khokhar, Ambasadorul Pakistanului în Ucraina s-a implicat în campania umanitară.

Nu în ultimul rând, Fundația Scheherazade mulțumește Guvernului României pentru facilitarea transportului din România către Ucraina. La această acțiune umanitară va fi prezentă și doamna Wajiha Haris, președintele Fundației Scheherazade.

Ajutor pentru Ucraina