​Un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov, a admis că ”operațiunea militară” din Ucraina nu s-a derulat atât de repede cum și-ar fi dorit Kremlinul, relatează Reuters.

Viktor ZolotovFoto: youtube.com

Șeful Gărzii Naționale a dat vina pe ”forțele de extremă dreapta” ucrainene care s-ar fi infiltrat printre civili, Zolotov reluând astfel una dintre acuzațiile vehiculate constant de Moscova.

Amintim că Vladimir Putin argumenta ”operațiunea specială” împotriva Ucrainei prin nevoia de ”denazificare”.

Vorbind duminică la o slujbă religioasă oficiată chiar de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Kirill, Zolotov a declarat: ”Aș vrea să spun că, într-adevăr, nu totul merge așa de repede cum ne-am dori. Dar ne îndreptăm spre obiectivul nostru pas cu pas. Victoria va fi a noastră, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria”, a spus el.

Zolotov este unul dintre cei mai influenți oameni ai securității ruse. În trecut a fost garda de corp a lui Putin, pentru ca mai apoi să fie numit șeful Gărzii Naționale.

Comentariile sale reprezintă cea mai semnificativă recunoaștere publică a faptului că invazia Ucrainei nu a decurs conform planurilor Kremlinului. În plus, ele par să contrazică afirmațiile făcute vineri de ministrul apărării Serghei Shoigu, care îi spunea lui Putin că ”totul merge conform planului”.