Asociația Medici pentru România, în parteneriat cu grupul de presă Gândul Media Network, lansează campania umanitară ‘’Alături de Ucraina’’ și platforma online ucraina.medicipentruromania.ro, pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni, a românilor din Ucraina și a celor care au rămas în prima linie pentru a-și apăra țara.

Românii pot fi "Alături de Ucraina" în campania organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă GândulFoto: Asociația Medici pentru România

Platforma ucraina.medicipentruromania.ro oferă tuturor românilor posibilitatea de a ajuta cetățenii ucraineni aflați în nevoie prin donații în bani.

“Ne-am mobilizat pentru a strânge fonduri în vederea achiziției de: medicamente, echipamente și consumabile medicale, paturi pliabile, pături, pilote, așternuturi dar și produse de igienă si nu numai. Săptămâna trecută a fost una foarte incarcata dar suntem recunoscatori tuturor donatorilor, care ne-au sprijinit sa trimitem urmatoarele transporturi:

Către Centrul de refugiați de la Snagov, organizat de Primăria orașului, am trimis 98 de saltele în valoare de 22.000 de lei. Alături de ele am trimis așternuturi și perne primite de la centrul de donații din str. Griviței nr. 200.

Către Odessa am trimis produse primite de la 2 furnizori pharma, în valoare de 350.000 lei.

Către Cernăuți, am trimis lapte praf, pamperși, suzete și mâncare pentru bebeluși în valoare de 15.000 de lei.

Către comuna Krasnoil am trimis medicamente în valoare de 4.000 de lei.

Către Centrele de refugiați din căminele studențești din Galați am trimis medicamente, produse de igienă, conserve, lapte praf, pâine, farfurii și tacâmuri de unică folosință, pături în valoare de 15.000 lei.

Către Vama Isaccea am trimis 50 de paturi pliante în valoare de 15.000 lei. Alături de ele am trimis și așernuturi, pături, hâinuțe pentru copii, jucării și alimente, primite de la centrul de donații din str. Griviței nr. 200.

În dimineața zilei de azi am încărcat încă o mașină cu produse în valoare de 81.000 de lei - consumabile medicale (seringi, mănuși, + încă 2-3) pameperși, mâncare pentru nou născuți, lapte praf și medicamente. Acestea vor ajunge la Crucea Roșie Siret, care le va transporta mai departe către Crucea Roșie Ucraina.

Și nu ne vom opri aici. Oamenii care vin în România, dar și cei care sunt încă în Ucraina, au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Situația în Ucraina este imprevizibilă și ne așteptăm ca din ce în ce mai mulți oameni să caute refugiu în România. Trebuie să ne păstrăm forțele pentru ce va urma, să ne implicăm și să ajutăm și în viitor, când nevoia poate că va fi și mai mare decât acum.

Primim în continuare cereri de la centre care nu au suficiente medicamente, saltele, pături și produse de bază pentru refugiații care au ajuns la ei, dar și de la centre la care nu a ajuns aproape nimic și care au nevoie disperată de ajutorul nostru.”, a declarat presedintele asociatiei Medici pentru Romania.

Ajutor pentru Ucraina