Acționarul majoritar al grupului Medicover, familia af Jochnick, își exprimă angajamentul ferm față de populația din Ucraina afectată de conflictul militar și sprijină cu 2 milioane de euro, prin intermediul Fundației Medicover, eforturile de ajutorare a celor peste 3.500 de angajați ai Medicover și familiile lor.

Acționarul majoritar al grupului Medicover sprijină cu 2 milioane de euro eforturile de ajutorare a populației din UcrainaFoto: Medicover

„Sunt victime de partea ucraineană, iar inimile și gândurile noastre se îndreaptă către familiile și prietenii celor care au pierit sau sunt răniți. Suferința umană este imensă și este greu de descris în cuvinte ororile și durerile trăite de poporul ucrainean. Întreaga organizație Medicover este alături de colegii din Ucraina și facem tot ce putem pentru a ajuta personalul și familiile acestora”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.

Grupul Medicover este activ în Ucraina de peste 15 ani prin Diviziiile de Healthcare și Diagnostic, pentru care lucrează peste 3.500 de angajați. O mare parte din angajații din Ucraina sunt acasă, adăpostindu-se alături de familii, iar alții sunt implicați în activități de întrajutorare la nivel local. Pentru cei care sunt nevoiți să își părăsească țara, Medicover oferă ajutor pentru relocare către puncte de lucru din Polonia, Moldova, România sau Germania.

Medicover a înființat un centru de ajutorare internațională și un call center, disponibil în mai multe limbi unde colegii din Ucraina se pot adresa pentru întrebări și ajutor. Eforturile de ajutorare a colegilor din Ucraina care doresc să tranziteze sau să vină în România, Moldova, Polonia sunt coordonate prin intermediul Asociației Medicover. De asemenea, angajații Medicover din Polonia, Germania, România și Moldova se implică activ prin intermediul unei platforme online dedicate pentru preluarea colegilor din Ucraina de la granițe sau asigurarea transportului către locuri sigure, oferind adăpost, alimente sau alte elemente necesare pentru acoperirea nevoilor de bază. În semn de solidaritate față de angajații afectați de război, grupul Medicover a decis schimbarea logo-ului Medicover prin includerea steagului ucrainean.

De asemenea, filialele Medicover desfășoară acțiuni individuale pentru sprijinirea populației ucrainene. Medicover România sprijină mamele ucrainene refugiate, oferind consultații gratuite de pediatrie și monitorizare de sarcină, în toată rețeaua națională de clinici și spitale Medicover, Spitalul Pelican, centrele medicale Phoenix, Iowemed, Dr Luca și Mediplus. Serviciile sunt puse la dispoziție gratuit și constau în consultații și ecografii necesare în urmărirea sarcinii. În clinicile și spitalele Medicover din București, Oradea, Iași, Constanța, Timișoara, medicii pediatri consultă gratuit copiii din familiile ucrainene refugiate în România.

Pentru a accesa cât mai rapid și ușor serviciile medicale de care au nevoie, Medicover pune la dispoziție un număr unic la care femeile refugiate din Ucraina pot obține informații: +4021 796.7391. La acest număr răspund un operator vorbitor de limba ucraineană și cinci operatori cunoscători de limba engleză.

În majoritatea locațiilor Medicover România din orașele mari, personalul medical este vorbitor de limbă engleză, iar în unele locații și de limbă ucraineană. Serviciile pot fi accesate gratuit în baza pașaportului sau a buletinului ucrainean.

Ajutor pentru Ucraina