Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, are un salariu de circa 20.000 lei/lună de la Primăria Capitalei. Spune că îi ajung banii, dar nu are economii. Întrebat în interviul acordat HotNews.ro cât plătește pe coșul săptămânal de cumpărături, acesta spune undeva la 400-500 lei, dar aici nu intră și cumpărăturile ocazionale, făcute în timpul săptămânii.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Saul Pop

„Câștig în jur de de 20.000 lei pe lună. Da, îmi ajung banii ăștia. Nu am economii. Cumpărăturile frecvente, peste zi, le face soția, cele de care e nevoie, adică o sticlă de lapte pentru copii. O dată la două săptămâni, uneori chiar săptămânal, în ziua de sâmbătă, mergem împreună să cumpărăm pentru toată săptămâna. Dăm cam 400-500 lei”, a declarat Nicușor Dan.

Familia primarului este compusă din doi adulți și doi copii, o fetiță de 8 ani și un băiețel de aproape 2 ani.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat la emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D, că a cumpărat mâncare pentru trei zile cu 46 de lei, de la un magazin de cartier, și că el este „foarte econom”. Acesta a explicat și ce a cumpărat de acești bani: două pâini, două sticle de lapte, o caserolă cu humus și una cu fasole bătută.