Primăria Sectorului 3 va face un nou pod peste Dâmbovița, pe Splaiul Unirii, în zona străzii Lunca Priporului. Valoarea investiției este de 11,5 milioane lei, iar lucrarea va fi făcută de societatea Algorithm Residential S3, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul Local Sector 3. În zonă, familia primarului Robert Negoiță are mai multe dezvoltări imobiliare: Confort City, Trend Residence și Hills.

Pod Dâmbovița - Lunca PriporuluiFoto: Google Maps

Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni. De ce vrea primarul Robert Negoiță să construiască acest pod?

  • „În contextul creşterii accentuate a traficului pe arterele cât şi pe reteaua de drumuri de pe raza Sectorului 3, zona Splaiul Unirii, dar şi circulația din oraşul Popeşti-Leordeni direcţionând-o spre B-dul Theodor Pallady şi spre ieşirea din Bucureşti pe Autostrada A2, şi în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zonele străbătute de aceste artere, apare imperios necesară realizarea unei artere de circulaţie care să permită o circulație fluentă şi în condiţii de siguranță a tuturor participanţilor la trafic, atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor sau bicicliştilor.
  • Din punct de vedere al cererii, există o presiune permanentă şi în creștere de realizare a unei infrastructuri adecvate.
  • Se poate discuta în același timp de faptul că o infrastructură creată sau modernizată atrage după sine şi cererea. Studiile realizate au demonstrat că numărul participanţilor la trafic a crescut odată cu crearea unor artere noi de circulație sau modernizarea celor existente.
  • Având în vedere analizele efectuate asupra creşterii traficului, cât şi prognozele pe termen mediu şi lung privind evoluţia cererii, s-a dovedit necesară realizarea cât mai urgentă a unor artere de circulație modernizate, capabile să preia traficul actual, cât și cel de perspectivă şi să permită desfăşurarea acestuia în condiții depline de fluenţă, siguranţă şi confort”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Robert Negoiță.

Astfel, primarul propune realizarea unui pod peste râul Dâmbovița, în dreptul străzii Lunca Priporului, legând astfel artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii, amenajându-se astfel posibilitatea de a schimba direcţia către orice destinaţie.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați în 2023 de Consiliul Local, podul va avea 3 benzi pe sens, trotuar și piste pentru biciclete. Timpul de execuție este 6 luni.

„Acesta va asigura o parte carosabilă suficientă pentru câte 3 benzi pe sens şi un singur trotuar de 4.30m lățime utilă, din care 2.00m sunt rezervați pentru piste de biciclişti, iar despărțirea între sensuri, respectiv trotuar și carosabil se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton prefabricat, rezultând astfel o lățime totală a suprastructurii de 34.40m. Lăţimea totală a podului este de 41.00 m. Durata de realizare a investiției: 6 luni”, se arată în hotărârea adoptată. Atunci, valoarea investiției era estimată la 8,5 milioane lei.

Primăria Sectorului 3 a mai făcut un pod peste Dâmbovița, în continuarea străzii Nicolae Teclu, acesta fiind dat în folosință în 2020.