Un incendiu a izbucnit, joi, în jurul orei 14.30, în Parcul Natural Văcărești. Potrivit datelor comunicate de ISU București-Ilfov, este afectată o suprafață de circa 1,5 ha. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit focul.

Incendiu Delta VăcăreștiFoto: Inquam Photos / George Calin

18:00Incendiul a fost localizat. Suprafața afectată este de 6 ha, potrivit ISU.

17:06Imagini cu incendiul din Văcărești, transmise de către ISU București - Ilfov:

16:20Pentru informarea populatiei a fost dat un mesaj prin sistemul RoAlert.

16:00Numarul de autospeciale a fost suplimentat, ajungând la 12.

15:13Pompierii acționează cu 6 autospeciale pentru stingerea incendiului. Vântul influențează însă mult propagarea focului, spun reprezentanții ISU București. Vom reveni cu mai multe informații.

Parcul Natural Văcărești se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Demersul de a transforma zona într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre "Delta dintre blocuri" și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.

În 2016 locul a căpătat statutul de parc natural și arie naturală protejată. Parcul natural Văcărești adăpostește circa 100 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rața roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușa de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpea, nevăstuica, bizam), amfibieni și reptile.