Primăria Sectorului 1 a mai făcut un pas pentru reconstruirea Podului Săbăreni. Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici. Reconstruirea podului va costa circa 15 milioane lei, iar durata de execuție este 24 de luni. Compania Națională CFR S.A. a demarat procedura de demolare a podului actual.

Podul SăbăreniFoto: Google Maps

Podul Săbăreni asigură legătura a aproximativ 200 de familii din cartierul 16 Februarie cu Capitala. Deoarece transportul public a fost suspendat în zonă din 2018, din cauza stării avansate de degradare, locuitorii parcurg pe jos kilometri buni pentru a ajunge în oraș. Mijloacele de transport public nu mai trec peste podul afectat pentru că pericolul de prăbușire este prea mare.

„Acest pod pune în pericol siguranța celor care-l folosesc. Timp de un deceniu, toate autoritățile, fie centrale sau locale, și-au pasat de la una la alta responsabilitatea acestei investiții esențiale”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, următorul pas este achiziția pentru proiectare și execuția lucrărilor. Abia după, lucrările pot începe.