Circa 700 de imobile din Sectorul 2 și aproximativ 400 din Sectorul 3 nu au în continuare apă caldă și căldură în parametri din cauza avariei produse joi la o conductă magistrală din zona Piața Iancului. 54 de blocuri din Sectorul 2 nu au deloc agent termic. Directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, spune că problema va fi rezolvată până sâmbătă, la ora 23.00.

Rețeaua Termoenergetica 4Foto: Hotnews

„Avaria este în curs de remediere, trebuie încărcată magistrala. Echipele tehnice au reușit ieri să facă golirea conductei, acum se fac sudurile și reparația. Apoi urmează manevrele de încărcare, iar până sâmbătă, la 23.00 problema va fi remediată. Sunt mai multe imobile cu agent termic sub parametri deoarece rețeaua încă nu s-a echilibrat”, a explicat Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica.

Avaria s-a produs joi dimineață, la Magistrala II Sud, în zona Piața Iancului. Imediat după, Termoenergetica a anunțat că au rămas fără apă caldă și căldură aproape 400 de blocuri din Sectorul 2, zonele Iancului, Mihai Bravu și Obor. Inițial, Termoenergetica a anunțat că pentru 313 blocuri, furnizarea agentului termic va fi sistată până joi seară și doar 57 vor rămâne fără agent termic până sâmbătă seară. Pentru cele 313, agentul termic este furnizat, însă sub parametri și din cauza manevrelor efectuate la rețea, mai multe imobile din zonă au fost afectate și primesc agent termic sub parametri.

  • „Avaria s-a produs în zona Iancului pe conducta cu diametrul de 1000mm, care are o vechime de aproape 50 de ani. Au fost deja începute în regim de urgență manevrele tehnice de închidere, de golire, precum și cele de aerisire și urmează să fie realizate sudurile pentru reparația avariei.
  • Pentru efectuarea manevrelor tehnice de izolare a avariei va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură până joi, 25 ianuarie la ora 23.00, către un număr de 313 blocuri din zonele Șoseaua Mihai Bravu, Piața Obor și Șoseaua Iancului.
  • Pentru realizarea sudurilor necesare reparațiilor avariei, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi oprită către un număr de 57 de blocuri din zona Șoselei Mihai Bravu, până în data de 27 ianuarie, ora 23.00”, a comunicat compania Termoenergetica joi dimineață.