Primarul Clotilde Armand a anunțat joi că la Primăria Sectorului 1 a venit un nou control de la Curtea de Conturi, „controlată de oamenii lui Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea”, ea spunând că va îi va face plângere penală preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD, pentru abuz în serviciu.

Clotilde ArmandFoto: Agerpres

Într-un mesaj postat pe Facebook, cu titlul „Găsiţi-i ceva lui Clotilde! Opriţi-o!”, primarul Sectorului 1 spune că instituția pe care o conduce este vizată de un nou control de la Curtea de Conturi, care „vine din ce în ce mai des, în ultima perioadă, semn că se apropie alegerile”.

  • „Haideţi să vă spun de ce a venit acum Curtea de Conturi şi să vă prăpădiţi de râs. Anul trecut, execuţia bugetară ne spune că am cheltuit 3,1% din buget pentru serviciul datoriei (împrumut+ dobândă).
  • Anul acesta, vom plăti 3,2% din buget. Avem trei împrumuturi făcute de fostele administraţii locale (2009, 2010 şi 2015) din care a mai rămas puţin de plătit. Un împrumut de la Banca Europeană de Investiţi – făcut pentru reabilitarea termică a blocurilor care este scadent în 2035.
  • Mai avem unul la Banca Raiffeisen pentru reabilitarea clădirii administraţiei locale din Piata Mureş, în care ploua la momentul contractării împrumutului, scadent în anul 2030 şi unul la BCR care se termină acum. Repet, administraţia Clotilde Armand nu a contractat niciun împrumut nou, iar pe cele vechi le rambursăm în avans!
  • Dar ce să vezi ce au inventat ciolacii. Au trimis Curtea de Conturi în control în urma unei "analize de risc" pentru a analiza contractarea şi folosirea împrumuturilor!”, susține Clotilde Armand.

„Doar bullying administrativ”/ Clotilde Armand, mesaj pentru Marcel Ciolacu

Ea spune că a cerut să îi fie prezentată analiza şi că aceasta nu există: „Pur şi simplu se decide în plenul Curţii de Conturi că trebuie să fie un nou control la PS1 pentru că aşa vrea PSDPNL. Nimic despre alte sectoare conduse de PSD. Acolo nu există nici un risc”.

Clotilde Armand mai spune că instituția pe care o conduce este „primăria din Bucureşti cea mai verificată şi paraverificată de instituţii” și că niciodată nu s-ar fi găsit „nimic care să nu fie la locul lui”, astfel că totul este „doar bullying administrativ”.

  • „Pe mine şi echipa mea nu ne deranjează controalele niciunei instituţii ale statului şi le punem la dispoziţie toate documentele, pentru că nu avem nimic de ascuns.
  • Ce mă deranjează sunt controalele care vin să verifice acte încheiate în urmă cu 15 ani, cu iz de comandă politică, ce amintesc de un regim autoritar.
  • Şi nişte inspectori de la Curtea de Conturi foarte obraznici şi aroganţi care au impresia că sunt nişte intangibili. Însă mă gândesc că asemenea practici pot fi combătute.
  • Eu am avut răbdare cu ei dar atunci când instituţiile statului sunt folosite în scop politic şi electoral e cazul să le reamintesc pentru ce sunt ei plătiţi şi ce misiune au.
  • Îl anunţ aici pe Marcel Ciolacu că voi depune împotriva preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD o plângere pentru abuz în serviciu. Şi să vedem clar cine stabileşte aceste controale, câte controale s-au făcut la primăriile PSDPNL în ultimii 3 ani şi de ce. Curaj, băieţi!”, mai spune Clotilde Armand, acuzând că Curtea de Conturi a României este „condusă de un ins numit de Dragnea pentru 9 ani de zile, care are în componeţa personaje politice din anturajul doamnei Firea”.

Curtea de Conturi este condusă, din octombrie 2017, de Mihai Busuioc, la acel moment secretar general al Guvernului, apropiat al liderului de atunci al PSD Liviu Dragnea.