Proprietarul restaurantului din Parcul Tei, Corin Romanescu, a cerut, joi, consilierilor generali să permită accesul mașinilor în parcuri pentru aprovizionare și ridicarea gunoiului, așa cum este în Centrul Vechi, între 6.00 și 10.00 dimineața. Acesta a cerut aleșilor locali să amendeze Hotărârea Consiliului General astfel încât accesul mașinilor să fie permis.

Restaurant President Parcul TeiFoto: Google Maps
  • „Sunt proprietarul restaurantului The President din Parcul Tei. Este vorba despre HCGMB 114/2004 care reglementează accesul auto în parcurile publice din București. De câteva luni bune administratorul parcului ne-a interzis sa mai intre mașina de ridicat gunoiul și să-mi fac aprovizionarea la restaurant.
  • Până să vin la d-voastră am făcut demersuri la Direcția Transporturi din Primăria Capitalei cât și la ADP Sector 2. Direcția Transporturi ne-a răspuns că „solicitarea noastră nu se supune prevederilor art. 2 din HCGMB 114/2004, care interzice circulația autovehiculelor prin parcuri”.
  • M-am adresat și ADP Sector 2. Mi-au răspuns că „în parcurile și grădinile publice se interzice accesul tuturor autovehiculelor”. Hotărârea aceasta, din punctul meu de vedere, este o hotărâre care încurcă lucrurile.
  • Conform acestei hotărâri toate restaurantele din toate parcurile din municipiul București nu ar mai putea să funcționeze. În Herăstrău mașinile de gunoi intră, mașinile de aprovizionare intră, numai la mine se aplică această hotărâre care are multe hibe.
  • Eu în momentul de față pun tomberoanele pe un căruț și le duc prin parc, la bd. Lacul Tei. Vi se pare normal? Am toate aprobările, funcționez legal, plătesc taxa de funcționare, pentru ce o plătesc?”, a explicat Corin Romanescu în ședința Consiliului General.

Acesta a solicitat modificarea hotărârii.

„Vă rog, vă solicit, ca la următoarea ședință de Consiliu General să puneți pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care să amendați hotărârea din 2004, prin care să ne permiteți să intrăm neîngrădit, așa cum se procedează în Centrul vechi, unde între orele 6.00-10.00 se face aprovizionarea”, a declarat proprietarul restaurantului din parc.

Un consilier general i-a răspuns că mașinile ar deranja ceilalți utilizatori ai parcului și le-ar încălca drepturile.

„ Eu nu aș fi de acord să modificăm această hotărâre, vă spun și de ce, nu aș vrea să văd în fiecare zi mașina de la Supercom sau de la orice alt furnizor, plimbându-se prin parc, ca să ia de la d-voastră, doar de la d-voastră, sunteți singurul care are un business în parc, să vă ridice gunoiul. Eu cred că merită un minim efort pentru toți ceilalți vizitatori ai parcului, să asigurăm pentru ei utilizarea decentă a parcului, să respectăm dreptul tuturor de a se bucura de parc, a declarat consilierul general.

În replică, proprietarul restaurantului a spus că și el are drepturi: „Așa cum spuneți că cetățenii din zona respectivă trebuie să se bucure de niște drepturi și eu în calitate de cetățean al municipiului București trebuie să mă bucur de aceleași drepturi”.