Circulația pe pasajul Europa Unită, aflat la intersecția străzii Turnu Măgurele cu bd. Metalurgiei, a fost deschisă marți seară, la ora 22.00. Înainte de darea în circulație, între orele 19:00 și 22:00, pasajul a fost pietonal, sute de persoane au venit să vadă lucrarea și să facă poze.

Pasaj Europa Unită noapteaFoto: Primăria Sector 4 Bucureşti

„Sunt extrem de bucuros ca zi dăm în folosință Pasajul Europa Unită. Înainte de toate, vreau să spun de ce se numește folosință Pasajul Europa Unită. Pentru că Europa și banii europeni sunt șansa dezvoltării acestui sector. Fără banii europeni, mare parte de investiții nu ar fi fost posibile”, a declarat primarul Daniel Băluță la inaugurare.

Primarul a anunțat că în a doua jumătate a anului 2024 vor începe lucrările la pasajul peste Şoseaua Berceni, exproprierile fiind deja finalizate şi au început procedurile de mutare a utilităţilor.

Daniel Băluţă a spus că se mai lucrează la studiul de fezabilitate pentru alt pasaj, care va trece pe sub Şoseaua Olteniţei şi va face legătura cu Calea Vitan.

Lucrările la pasaj au început în luna februarie 2022 și aveau termen de finalizare în iunie 2023.

Lucrările sunt făcute de Drum Concept SRL, iar valoarea contractului este de 85.801.655,84 lei cu TVA, fiind plătit din bugetul Primăriei Sector 4. Primarul Daniel Băluță a anunțat că lucrarea a costat 73 milioane lei, 35 milioane de lei au fost obţinute prin Programul "Anghel Saligny", iar restul sumei a provenit din bugetul local.

Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul are două benzi de circulație pe fiecare sens.

Sursa foto: HotNews.ro/ Catiușa Ivanov

Sursa foto: Primăria Sectorului 4