Zeci de blocuri din cartierul Tei nu au avut caldă și căldură trei săptămâni. Oamenii care locuiesc în zonă se plâng că în apartamente temperatura a ajuns la 17 grade și dorm cu gecile pe ei. Reprezentanții Termoenergetica au declarat pentru HotNews.ro că zona este capăt de rețea, apa caldă venind de la CET Sud până aici, iar atunci când se produce o avarie pe traseu, agentul termic nu mai ajunge până în Tei. Acum compania desfășoară în zonă o lucrare, prin care blocurile să fie alimentate de o conductă mai mare, iar această soluție va rezolva o parte din probleme, spun reprezentanții companiei.

Lucrare TermoenergeticaFoto: Hotnews / Catiușa Ivanov

„De 3 săptămâni nu avem nici apă caldă, nici căldură. Plâng copiii de frig, dormim cu gecile pe noi. Aplicația Termoenergetica ne arata de 3 săptămâni ca în 2 zile se remediază și apoi se tot prelungește. În cele 3 săptămâni a venit de vreo 3 ori apa caldă, dar nu ținea decât o seară. Căldură nu am avut deloc că nu apuca în câteva ore să se încălzească”, ne-a spuns un locuitor din zonă.

„Am cumpărat un calorifer electric și supraviețuim așa, dar de peste trei săptămâni caloriferele sunt reci. Ne spălăm la lighean sau ne ștergem cu șervețele umede. Măcar să ne spună că nu se rezolvă și știm ce avem de făcut, nu să își bată joc”, a spus un alt locuitor din zonă.

Miercuri a venit apa caldă, dar nu se știe cât va dura.

Reprezentanții Termoenergetica au declarat pentru HotNews.ro că zona este capăt de rețea, apa caldă venind de la CET Sud până aici, iar atunci când se produce o avarie pe traseu, agentul termic nu mai ajunge până în Tei.

„Din amplasamentul rețelei, în zona Petricani, în special punctele termice 3, 17 - 18 Petricani au devenind capăt de rețea pe Magistrala 1 Sud. La începerea sezonului de încălzire, pentru a beneficia de agent termic la parametrii normali, trebuiau îndeplinite cumulativ două condiții: una privind calitatea parametrilor agentului termic transmis de CET Sud și cea de a doua, lipsa avariilor sau a opririlor pe porțiunea magistralei, de la ieșirea din CET până în această zonă. Din păcate, în această ultimă perioadă, cele două condiții au fost îndeplinite cumulativ foarte puțin timp. Astfel, magistrala a fost afectată de două avarii și de oprirea impusă pentru reîntregirea magistralei II Sud în zona Mihai Bravu, precum și de perioada în care Cet Sud a furnizat agent termic la parametrii insuficienți. Toate acestea au influențat negativ de fiecare dată furnizarea agentului termic pentru aceste puncte termice”, se arată în răspunsul transmis de Termoenergetica la solicitarea HotNews.ro.

Acum compania desfășoară în zonă o lucrare, prin care blocurile să fie alimentate de o conductă mai mare, iar această soluție va rezolva o parte din probleme, spun reprezentanții companiei.

„Vă menționăm că, încă din 7 noiembrie, după finalizarea alor lucrări cu grad de urgență s-a demarat o lucrare pentru a îmbunătăți furnizarea agentului termic în această zonă, care presupune montarea unei rețele cu diametrul de 400mm, astfel încât agentul termic să ajungă mai ușor în punctele termice. Această lucrare, cu o durată de 30 de zile, urmează să fie finalizată în cusul zilei de sâmbătă 02 decembrie 2023”, se mai arată în răspuns.