După eșuarea licitației de modernizare a magistralei de metrou M2 Pipera-Berceni, Metrorex actualizează indicatorii tehnico-economici, care urmează să fie aprobați prin Hotărâre de Guvern, a anunțat directoarea Metrorex, Mariana Miclăuș, în cadrul conferinței de presă organizate la deschiderea stației Tudor Arghezi. Lucrările vor dura 5 ani, iar vara și în weekend, circulația metroului ar putea fi întreruptă pentru a putea fi realizate.

Metrou BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

„Am actualizat documentația, astfel încât la momentul actual se află pe circuitul de avizare. Indicatorii tehnico-economici vor fi aprobați prin Hotărâre de Guvern, iar termenul de finalizare al proiectului este de 5 ani. Lucrărilor se vor face în exploatare, este un proiect destul de complicat, nu vrem să întrerupem circulația, doar în weekend și în vară”, a explicat Mariana Miclăuș.

Metrorex a anulat în august 2020 licitația pentru îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 Berceni - Pipera, ce includea reparații capitale întinse pe patru ani. Licitația a fost lansată de Metrorex în 2019, valoarea contractului fiind estimată la 440 milioane de lei, obiectivul fiind reducerea intervalului de succedare în stații la cel mult un minut și jumătate.

M2 Berceni - Pipera are o lungime de 18 km, cale dublă, iar vechimea acesteia este de peste 40 de ani.