Circa 220 de blocuri din zona bd. Mihai Bravu rămân 5 zile fără apă caldă și căldură, anunță Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB). Furnizarea agentului termic este sistată de luni, 13 noiembrie, până în data de 17 noiembrie 2023, ora 23.00, pentru integrarea porțiunilor de conductă înlocuită pe Magistrala 2 Sud, circa 1,2 km.

Rețeaua TermoenergeticaFoto: Hotnews / Catiușa Ivanov
  • „Este vorba de prima etapă a lucrărilor pentru reabilitarea sistemului de termoficare - LOTUL 1, coordonate de Primăria Municipiului București (PMB) în cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), respectiv tronsonul amplasat pe Șoseaua Mihai Bravu în zona cuprinsă între străzile Răcari și Laborator (lucrări în cadrul Obiectivului 1 ) și în zona Spitalului Victor Babeș (lucrări în cadrul Obiectivului 4).
  • În cadrul Obiectivului 1 au fost înlocuiți, în această etapă, aproximativ 550 de metri din conducta cu diametrul de 900 de mm, iar prin lucrările desfășurate în cadrul Obiectivului 4 au fost înlocuiți aproximativ 650 de metri din conducta cu diametru de 700 de mm. În cadrul acestor două obiective de pe Magistrala 2 Sud nu a fost posibilă realizarea provizoratelor din cauza traseului de amplasare a conductelor”, a comunicat Termoenergetica.

Tot luni, vor fi realizate manevrele de alimentare la punctele termice din sectoarele 4 și 5 din CTE Progresu. Până acum alimentarea se făcea doar din CET Sud pentru această zonă.

Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1975, această zonă de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.

„Obiectivele 1 și 4 din POIM sunt deosebit de importante, deoarece prin aceste șantiere se realizează lucrări de modernizare a conductelor ce asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud și Bulevardul Energeticienilor, Șoselele Mihai Bravu, Ștefan cel Mare și Șoseaua Fundeni”, se mai arată în comunicat.

În perioada 17-20 octombrie au fost efectuate probele la cald pentru abonații Termoenergetica, iar în data de 19 octombrie a început furnizarea apei calde în acest sezon.