Turnul Bancorex din Centrul Istoric al Capitalei va primi o nouă față. Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat autorizația de construire pentru reabilitarea clădirii și schimbarea fațadei. Și clădirea din fața turnului, care dă în Calea Victoriei, va suferi modificări, partea dinspre Palatul CEC fiind decupată pentru a fi amenajat un spațiu public.

Raul Dambovita, BucurestiFoto: Hotnews / Clarice Dinu

  • „Am emis autorizația de construire pentru imobilul care a găzduit Bancorex, situat la adresa Calea Victoriei, nr 15, strada simbol a orașului din zonă protejată. În cazul de față, se repară în măsura posibilului o eroare majoră de urbanism a anilor '90.
  • Vor fi executate lucrări de reconfigurare spațială, volumetrică, de extindere a imobilului și de amenajare exterioară și peisagistică, precum și de reamenajare a parcării auto subterane. Se va remodela «Podium-ul» pentru a se putea amenaja terase înierbate care vor extinde spațiul public spre clădirea CEC.
  • De asemenea, se vor executa lucrări pentru eficientizarea energetică a clădirii, iar odată cu eliminarea parțială a etajelor se va îmbunătăți vizibilitatea asupra clădirii CEC, și a Magazinului Victoria”, a anunțat primarul general pe pagina de Facebook.

Lucrările au o durată de execuție de 36 luni. Termenul de valabilitate a autorizaţiei este de 24 luni de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate.

Turnul Bancorex a fost construit în anul 1994 și a funcționat drept clădire de birouri, fiind considerat una dintre clădirile care a mutilat centrul orașului.