O conductă de termoficare s-a spart marți dimineață, la Podul Grant, apa țâșnind din pământ până la o înălțime de circa 4 metri. Primăria Capitalei face acolo lucrări pentru consolidarea podului. Țeava s-a spart după ce o piatră a căzut peste ea, capacul din beton care o acoperea fiind neconform, iar țeava foarte veche, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Țeavă spartă la Podul Grant Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE În urma acestui incident, furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 50 de imobile din zonă (4 blocuri și 47 de imobile) este oprită până în data de 12 octombrie pentru remedierea avariei și pentru schimbarea unor plăci din galeria de termoficare, a anunțat Termoenergetica.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei a reluat, în luna august, lucrările de consolidare a Podului Grant, după 3 ani de pauză. Termenul de finalizare este 24 de luni, iar investiția este de 65 milioane lei. Pe perioada lucrărilor, tramvaiul 41 circulă pe pod, pe un sens.

Zona este de evitat, deoarece sunt închise două bretele ale podului:

  • breteaua aferentă sensului de mers către Str. Turda, care realizează legătura cu Calea Griviței (atât urcare, cât și coborâre),
  • breteaua ce asigură urcarea pe Podul Grant dinspre Calea Giulești, în direcția Bd. Constructorilor către str. Turda, este închisă.

Lucrările de consolidare a Podului Grant au fost început în aprilie 2019 și au fost întrerupte un an mai târziu, undeva la 30%, din cauza situației financiare dezastruoase în care se afla municipalitatea. Atunci erau executate de Compania Municipală Poduri și Pasaje, iar după ce aceasta a fost trasă pe linie moartă, a fost făcută o licitație pentru desemnarea unui nou constructor.

„În 2020 nu au mai fost continuate lucrările la pod de Compania Municipală Străzi Poduri și Pasaje, acestea fiind la 33%, dar fiindcă nu au fost protejate, a fost nevoie de expertiză, acest procent s-a diminuat, suntem nevoiți să intervenim și pe bucata la care s-a lucrat”, au mai explicat reprezentanții municipalității.