Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că peste 650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecţie a avariilor, au fost montaţi în galeria de termoficare pe bulevardul Timişoara, pe Magistrala I Vest.

Rețeaua TermoenergeticaFoto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Magistrala I Vest asigură distribuţia agentului termic din CET VEST către toate cartierele din vestul Capitalei.

„Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii au dezafectat deja 1.400 de metri de ţeavă veche, ruginită, din totalul celor 3,6 km de traseu, ce va fi complet modernizat. Se lucrează contratimp la montarea a trei lire (bucle de compensare a presiunii), deoarece conducta subtraversează bulevardul şi impune săpături în carosabil şi blocarea unei benzi de circulaţie”, a scris Nicușor Dan, luni, într-o postare pe Facebook.

El spune că echipele Energetica Servicii fac eforturi pentru a scurta timpul de intervenţie în punctele de lucru care interferează cu circulaţia autovehiculelor.

Potrivit primarului general, „modernizarea acestui tronson, pe Magistrala I Vest, va crea premisele furnizării de energie termică, fără avarii și sincope, chiar din această iarnă, pentru locuitorii cartierelor Drumul Taberei, Ghencea și Rahova”.