Primarul din Micăsasa, Timotei Păcurar, se arată serios preocupat cu privire la intențiile firmei Prospecțiuni SA de a desfășura lucrări de cercetare a subsolului pe teritoriul comunei, scrie Turnul Sfatului

Dealuri, peisajFoto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Acesta spune că va încerca prin toate mijloacele legale să împiedice activitatea companiei, care colectează date geofizice pentru Romgaz, menționând că în discuțiile personale a fost asigurat că nu se vor folosi material explozibil, dar că aceștia „ne-au mințit”. Potrivit primarului, firma are în plan să cerceteze peste 90% din teritoriul comunei.

Primarul comunei Micăsasa, Timotei Păcurar, spune că știe bine „istoria controversată a companiei”, amintind despre conflictele de acum 10 ani pe care firma le-a avut în zonă cu localnicii. Totodată, acesta spune că într-o discuție recentă cu reprezentanții firmei Prospecțiuni SA, primarul a întrebat explicit dacă aceștia intenționează să utilizeze explozive în lucrările lor, precizând că a fost asigurat că nu va fi cazul. „Cu toate acestea, ulterior, angajații companiei au confirmat că vor utiliza explozive, dezvăluind astfel o discrepanță majoră între informațiile primite și realitatea din teren”, ne-a spus primarul.

Acesta a făcut apel și la locuitorii comunei să blocheze activitatea companiei.

Citește articolul integral pe Turnul Sfatului