Aproape 1.200 de blocuri din Sectorul 2 și 250 din Sectorul 3 vor avea apa caldă oprită în următoarele 5 zile, începând de miercuri, anunță Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB). Motivul? Primăria Capitalei a început lucrările cu fonduri europene pentru reabilitarea unor bucăți din magistrala 2 Sud, care alimentează Sectoarele 2 și 3 din CET Sud. Șantierul va dura 2 ani și nu se pot face provizorate, dar municipalitatea promite că după 5 zile alimentarea cu agent termic se va face din CET Grozăvești și CET SUD, pe alte circuite.

Avarie RADETFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Cele 5 zile în care agentul termic este oprit sunt necesare pentru a face alimentarea celor două Sectoare din CET Grozăvești. Acum agentul termic este furnizat din CET Progresu.

  • „Compania Termoenergetica anunță, miercuri, oprirea furnizării agentului termic pentru apă caldă din Magistrala 2 Sud, către punctele termice din Sectorul 2 și către 13 puncte termice din Sectorul 3, pentru începerea lucrărilor în șantierele Obiectivelor 1 și 4 din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM).
  • Astfel, în perioada 13-18 septembrie 2023, se va sista furnizarea agentului termic pentru apă caldă, către aproximativ 100 de puncte termice din Sectorul 2.
  • Este important de subliniat faptul că, deși în majoritatea Obiectivelor din POIM, șantierele se vor desfășura cu provizorate care asigură alte rute de alimentare pentru clienți, în cadrul acestor 2 obiective de pe Magistrala 2 Sud acest lucru nu este posibil din cauza traseului de amplasare a conductelor.
  • Pe toată perioada de execuție, până la finalizarea lucrărilor, alimentarea în această zonă a Sectorului 2 se va face alternativ din CTE SUD - Magistralele I și 3 și CTE Grozăvești – Magistrala Grivița”, se arată în comunicatul Termoenergetica.

Mai multe blocuri dintre cele afectate ar putea avea însă agent termic mai devreme, pe măsură ce apa caldă ajunge de la CET Grozăvești în cartiere.

„Este important de subliniat că, după efectuarea manevrelor de oprire și de calibrare a debitelor pe celelalte magistrale, alimentarea unor puncte termice din acest sector se va face din CTE Grozăvești, acest lucru scurtând perioada anunțată mai sus”, anunță Termoenergetica.

Conducta Magistralei 2 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1975, această zonă de rețea având aproape 50 de ani de funcționare. Conducta asigură alimentarea cu agent termic a punctelor termice din Sectorul 2, pe tronsonul cuprins între CTE Sud și Bulevardul Energeticienilor, Șoselele Mihai Bravu, Ștefan cel Mare și Șoseaua Fundeni.

De asemenea, pentru continuarea lucrărilor de înlocuire a conductelor din zona Bulevardului Chișinău, prin "Programul de Reabilitare a sistemului de termoficare al Municipiului București "(32 de kilometri) finanțat de Primăria Municipiului București, punctele termice din zona Iancului (între Mihai Bravu și Bulevardul Chișinău) vor rămâne oprite până în data de 20 septembrie 2023.