Primăria Sectorului 4 aproape a finalizat lucrările la Parcul Tudor Arghezi, amenajat de la zero pe bd. Metalurgiei. Spațiul verde ar urma să fie deschis până la finalul lunii septembrie, potrivit informațiilor transmise de instituție la solicitarea HotNews.ro. Parcul are o suprafață de 3,7 hectare.

Parcul Tudor Arghezi Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Față de randările inițiale, Primăria a redus suprafața betonată, acest lucru fiind cerut de locuitorii din zonă. Pe lângă spațiul verde și alei, în parc a fost amenajată o pistă pentru alergare, o fântână arteziană cu jocuri de lumini pe muzică, o zonă pentru fitness, dar și o parcare, deoarece pe bulevard nu există această facilitate, iar vizitatorii nu au unde lăsa mașina. Parcul nu are loc de joacă, dar reprezentanții Primăriei spun că fac alături terenuri de sport, iar pentru un loc de joacă este posibil să cumpere încă o bucată de teren, în continuarea parcului fiind câmp.

Lucrările de amenajare sunt aproape gata, mai fiind de turnat tartanul la locul amenajat pentru fitness și mici completări la gazon.

  • „Actuala configurație a parcului este rezultatul a sute, dacă nu mii de sesizări primite în ultima perioadă din partea familiilor care s-au mutat în zonă și care aveau nevoie urgentă de cât mai multe spatii verzi, de cât mai mulți copaci. Prin urmare, am îndeplinit ceea ce oamenii au cerut. Adică am amenajat un spațiu verde, de relaxare, o oază de liniște, fapt pentru care locurile de joacă pentru copiii mai mari, 14 la număr, le-am mutat peste drum, între Metro și Cartierul Solar.

  • Evident că nu-i vom uita nici pe prichindeii noștri și că, dacă vă doriți acest lucru, vom amenaja și locurile de joacă potrivite pentru copilași, cu leagăne, tobogane și alte asemenea aparate de joacă”, a scris primarul Daniel Băluță, recent, pe pagina de Facebook.

FOTO Cum arată Parcul Tudor Arghezi

Cum arată fântâna arteziană din parc

Lucrările de amenajare a Parcului Tudor Arghezi au început în februarie 2022 și aveau termen de finalizare 18 luni.

Parcul inițial avea circa 27.000 mp, dar anul trecut Primăria Sectorului 4 a decis să cumpere încă 1 ha, pentru a extinde spațiul verde.

În total, investiția se ridică la circa 40 milioane lei.

Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul lui 2022 și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.

În zona bd. Metalurgiei, în ultimii 10 ani s-au construit cartiere de blocuri fără spații verzi, fără trotuare, fără străzi dimensionate corespunzător, cei care s-au mutat acolo fiind privați de aceste facilități de bază.

Cum a anunțat Primăria, inițial, că va arăta parcul