Primăria Sectorului 6 a finalizat modernizarea unui tronson de aproximativ 70% din strada Drumul Osiei. Restul urmează să fie făcut până vara viitoare, deoarece unul dintre proprietarii din zonă au blocat proiectul în instanță. Pe bucata modernizată, pe sensul spre str. Apeductului, circulația este deschisă, duminică urmând să fie permis accesul mașinilor și pe celălalt sens, spre bd. Iuliu Maniu.

Strada Drumul OsieiFoto: Hotnews / Catiușa Ivanov

  • „V-am promis ca prima parte din Drumul Osiei va fi gata până începe școala. Va fi gata și se va circula normal. Am lucrat accelerat peste vară.
  • Ar fi fost gata cu totul dacă acea firmă nu ar fi blocat în justiție și partea a doua (cca. un sfert mai rămâne de executat), încapațânându-se un metru și jumătate din imensa lor curte. Dar lucrurile nu vor rămâne așa, vă promit și acest lucru: până în vară, va fi gata cu totul”, a scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook, acum câteva zile.

Pe tronsonul nemodernizat, nu sunt restricții, dar circulația se desfășoară cu dificultate din cauza condiției deplorabile în care se află artera.

Strada are o lungime de aproape 900 de metri, iar proiectul de modernizare a vizat expropreierea unor bucăți de teren astfel încât strada să aibă câte o bandă pe sens, trotuare și piste de biciclete. Înainte de începerea lucrărilor era doar un drumeag, unde pe alocuri nici nu încap două mașini. Valoarea investiției se ridică la circa 20 milioane lei cu TVA.