Primarul general, Nicușor Dan, vrea să desființeze 7 instituții aflate în subordinea municipalității pentru a face economie la bugetul local. Este vorba despre Centrul pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, Centrul de Protecție a Plantelor și mai multe centre culturale. În 2023, acestea au un buget cumulat de peste 30 milioane de lei. O parte din aceste instituții au fost înființate de fostul primar Gabriela Firea, altele sunt rămase de acum 20 de ani.

Nicușor Dan Foto: AGERPRES

„Am închis 15 companii municipale, numărul de angajați din companiile municipale a scăzut în 2 ani și jumătate cu 4.100. Avem proiecte făcute pentru desființarea altor 7 instituții: Centrul pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, Centrul Cultural Dalles, Centrul Lipatti, Expo Arte, Centrul pentru Protecția Plantelor și Centrul Cultural Lumina”, a explicat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți, la Podul Grant.

Centrul pentru Tineret al Municipiului București are în 2023 un buget de 6,7 milioane lei.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București are în 2023 un buget de 7,2 milioane lei.

Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles are în 2023 un buget de 2,4 milioane lei.

Centrul Cultural Expo Arte are în 2023 un buget de 3,2 milioane lei.

Centrul Cultural Lumina are în 2023 un buget de 4,2 milioane lei.

Casa Artelor Dinu Lipatti are în 2023 un buget de 2,3 milioane lei.

Centrul de Protecție a Plantelor București are în 2023 un buget de 5,3 milioane lei.

Centrul pentru Tineret București, Centrul pentru Seniori București și Casa Artelor Dinu Lipatti au fost înființate în mandatul fostului primar general, Gabriela Firea. Fiecare dintre aceste instituții are mai multe posturi de conducere, departament financiar, jurist și pot fi alipite fără probleme altor subordonate cu același obiect de activitate.