​Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că în această iarnă a fost „mai bine” pentru bucureșteni cu căldura decât iarna trecută și „mult mai bine ca acum două ierni”. De avariile la termoficare, însă, care săptămânal lasă sute de blocuri fără apă caldă și căldură, bucureștenii nu vor scăpa „mai devreme de 10 ani”, afirmă Nicușor Dan.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Iarna asta am stat mai bine ca iarna trecută și mult mai bine ca acum două ierni. Spre deosebire de ultimii ani, în care am stat mai prost, acum am stat mai bine.
  • Am făcut lucrări, am mărit numarul de kilometri de conductă pe care i-am schimbat. În luna cea mai friguroasă a acestei ierni, februarie 2023, am avut zile în care nu am avut avarii și nu am avut zone fără parametri insuficienți.
  • Mă aștept ca iarna viitoare să fie mai bine. E greu ca lucrurile să fie perfecte”, a declarat Nicușor Dan într-un interviu pentru Digi 24.

El afirmă că „nu s-a întâmplat să fie săptămâni în care să nu existe căldură în perioada de iarnă”, iar „unde s-a știut că există o deficiență în zona de furnizare a agentului termic, s-a preferat să se dea căldură în detrimentul apei calde, în unele zone”.

  • „De avarii nu o să scăpăm mai devreme de 10 ani, dar ca ele să fie punctuale, să avem doar avarii de 1-2 zile, de asta e nevoie de încă doi – trei ani. În 2 – 3 ani problema o să fie punctuală, în 10 scăpăm de ea”, a mai spus Nicușor Dan.