​Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat luni finalizarea lucrărilor la un tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deservesc zona Rahova, Ferentari, Sebastian.

Nicușor Dan Foto: AGERPRES

„S-au închis lucrările la acest tronson de 13 kilometri din reţeaua principală de termoficare, care deservesc Rahova, Ferentari, Sebastian. Sunt mai mult de 7.000 de apartamente care sunt deservite. În plus, este pe Magistrala dintre Progresul şi CET Grozăveşti, ceea ce înseamnă că, în condiţiile în care nu funcţionează unul, e important ca dintr-o parte să treacă spre apartamentele deservite de celălalt CET”, a spus primarul Capitalei, într-o declarație la fața locului.

El a arătat că este o conductă care avea mai mult de 35 de ani vechime, unde au fost mai mult de 100 de avarii în ultimii ani.

Primarul Capitalei a menţionat că în această zonă s-a putut lucra şi iarna şi s-au pus 7 kilometri de conducte provizorii prin care se asigură agentul termic.

„E foarte important să ai o predictibilitate financiară, să ai fluxul financiare, şi asta se întâmplă în primărie de un an de zile şi atunci problemele sunt doar cele tehnice”, a completat Nicuşor Dan.

El a mai arătat că lucrările au durat doi ani de zile.

Întrebat câţi kilometri de magistrală principală sunt finalizaţi, Primarul Capitalei a arătat că au fost 28 de kilometri în 2021 şi 32 de kilometri în 2022. „În 2023 s-au mai făcut vreo patru, cinci, şase”, a spus primarul.

Primarul a mai anunţat, despre Programul Operaţional Infrastructură Mare, că lucrările vor începe în luna iunie, peste două săptămâni. „În principiu, anul acesta o să începem 12 din cele 25 de şantiere şi condiţia pentru a putea să mergem pe programul financiar următor este să finalizăm cel puţin unele dintre ele şi este unul mai scurt pe care o să îl finalizăm”, a explicat Nicuşor Dan.

Despre lucrările la conductele principale, primarul a arătat că îşi propune să schimbe anul acesta 50 de km, el arătând că este optimist pentru că s-a stabilizat piaţa pe furnizarea de conducte.

„Mai avem cele trei şantiere, cel din Pantelimon, de la Orăşelul Copiilor şi cel din zona Mihalache”, a spus Nicuşor Dan. „O să mai deschidem un şantier în Bulevardul Timişoara, care este foarte afectat, în Colentina, acestea sunt cu bani de la municipalitate şi de la Ministerul Dezvoltării”, a completat el.

Despre cele 20 de minicentrale, Nicuşor Dan a explicat că proiectul are o parte de proiectare şi una de achiziţie de componente. (news.ro)