Stâlpii pe care Administraţia Străzilor Bucureşti i-a montat pe trotuarele de la intersecţia dintre strada Sevastopol şi strada Buzeşti pentru a împiedica parcarea ilegală au fost scoși de șoferi, spune primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Parcare în centrul BucureștiuluiFoto: Hotnews
  • „Ţinem cont de recomandările cetăţenilor. Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, a montat stâlpi antiparcare pe trotuarele de la intersecţia dintre str. Sevastopol şi str. Buzeşti, unde au fost scoşi de cei care parchează ilegal.
  • Continuăm să instalăm stâlpi antiparcare şi în alte intersecţii aflate in administrare, astfel încât să redăm cetăţenilor trotuarele ocupate abuziv de maşini. Mulţumim bucureştenilor pentru implicare”, a scris Nicuşor Dan, vineri, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduceanu, a anunțat joi că vor fi eliberate 2.100 de locuri de parcare din București, care vor fi luate de la ministere și de la alte instituții.

  • „2.100 de locuri de parcare ELIBERATE! Luăm parcările de la ministere și de la alte instituții și le dăm bucureștenilor”, a scris Stelian Bujduveanu, joi, pe Facebook, precizând că a cerut Comisiei Tehnice de Circulație București să anuleze absolut toate avizele de parcare pentru instituțiile publice.
  • „Centrul orașului este paralizat de mașinile angajaților din instituțiile publice. În acest mandat, nicio instituție publică nu va mai avea o gratuitate pe parcare. Toate instituțiile publice vor fi supuse reglementării cu care și noi, cetățenii, suntem supuși zi de zi”, a spus viceprimarul Capitalei.

El anunța încă de la sfârșitul anului trecut că în 2023 instituțiile publice din București nu vor mai beneficia de gratuitate la parcare, fiind obligate să cumpere abonamente pentru parcare.