Autorităţile din oraşul prahovean Comarnic au anunţat, duminică după-amiază, că o şcoală din localitate va fi păzită, începând de luni, de către trei poliţişti locali. Măsura a fost luată după ce în zona în care este amplasată unitatea de învăţământ şi-a făcut apariţia un urs, în mod repetat, în ultima perioadă, relatează News.ro.

Politia LocalaFoto: Cateyeperspective | Dreamstime.com

„Ca urmare a apariţiei unui urs în apropierea unităţii şcolare din Vatra Sat, începând de mâine, 22 mai 2023, de la orele 06.00 şi până seara la încheierea cursurilor şi la plecarea ultimului copil din şcoala, trei reprezentanţi ai Poliţiei Locale vor patrula zilnic în curtea Şcolii Nr. 2 şi în jurul acesteia, precum și pe strada Garlici, acţionând cu semnale acustice și luminoase ale autoturismului din dotare, în vederea asigurării protecţiei elevilor și a personalului unităţii, precum și a îndepărtării rapide a animalului în caz de nevoie!”, a anunţat duminică după-amiază, pe Facebook, Primăria oraşului Comarnic.

În ultimele ore, autorităţile au emis în mai multe rânduri mesaje Ro-Alert prin care populaţia a fost avertizată asupra apariţiei animalelor sălbatice la Comarnic. Astfel de mesaje au fost trimise atât sâmbătă, cât şi duminică.

__________

(Foto articol © Cateyeperspective | Dreamstime.com)