După vizita viceprimarului Horia Tomescu, și primarul general, Nicușor Dan, s-a dus la palmierii puși în acest weekend de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în Piața Unirii. Nicușor Dan a declarat că va scoate palmierii și îi va duce la Primăria Sectorului 3.

Nicusor Dan si palmierii lui NegoităFoto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Acest spațiu aparține Primăriei Municipiului București și orice fel de intervenție trebuie făcută cu avizul Administrației Străzilor, care în numele municipiului București administrează această zonă. Suntem la al treilea episod. Mai întâi, vă aduc aminte, s-a pus acest spațiu verde, nu comentez, nu am avut semafor 3 săptămâni pentru că s-au tăiat cablurile de alimentare ale semafoarelor.
  • Al doilea episod, fără să ne spună nimeni nimic, ne-am trezit că lucrările pe care noi le-am făcut și stabilizasem plăcile din fața magazinului Unirea, au fost sparte și s-au înlocuit cu pavajul pe care îl vedeți în tot Sectorul 3 și acum ne-am trezit, fără să fim anunțați, cu acești copăcei.
  • O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță la Primărie. O să se pomenească cu ei. Noi totuși suntem un stat de drept, trebuie să respectăm legea”, a declarat Nicușor Dan la fața locului.

Primarul Nicușor Dan spune că Primăria Sectorului 3 nu a cerut aviz pentru a face lucrările de amenajare a zonei și că au fost numai niște discuții de principiu, însă Primăria Sectorului 3 nu a făcut demersurile legale. Primarul general a declarat că nu va desființa spațiile verzi amenajate, dar trotuarul din fața magazinului Unirea va fi adus la starea inițială.

„Nu au cerut niciodată aviz, mai mult, au fost amendați și li s-a spus să se oprească. Spațiile verzi, dacă tot au fost amenajate, repet nelegal, le vom păstra. Există un litigiu pentru recuperarea pavajului spart și a bordurilor, le-au spart și nici măcar nu ni le-au dat. Dacă spațiile verzi există, noi nu o să facem ceva împotriva lor. Pe trotuarul din fața magazinului Unirea o să intervenim noi și o să cerem banii pe tot ce au stricat ei și pe lucrările pe care noi le facem a treia oară”, a explicat Nicușor Dan.

În ceea ce privește plantarea palmierilor, primarul general a spus că „sâmbătă a venit Poliția Locală a Municipiului București și a găsit un cetățean bulgar care coordona niște cetățeni nepalezi care nu aveau niciun act și care plantau palmierii”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24, că nu avea nevoie de aviz de la Primăria Capitalei. Acesta a acuzat că primarul Nicușor Dan este supărat pe oricine face ceva, iar Piața Unirii era o rușine înainte ca el să facă aceste lucrări de reamenajare.

„Pe partea legală nu aveam nevoie de nimic ca să plantăm copaci. (…) Mi se pare nebunie să vii să spui într-un oraș poluat că de ce plantezi copaci. (…) Ce face Nicușor Dan e circ ieftin. Atât timp cât bucureștenii n-au apă caldă, n-avem iluminat pe străzi, transportul public e vai de el, și-a găsit și primarul general să facă ceva”, a declarat Negoiță.