Autoritatea pentru Supraveghrea și Protecția Animalelor (ASPA) anunță că în luna aprilie echipajele ASPA au capturat de pe domeniul public 142 de câini, cei mai mulți din sectoarele 2 și 6.

Zona de la Lacul Morii unde o femeie a fost ucisă de câiniFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Conform sursei citate, cele mai multe sesizări și cei mai mulți câini capturați luna trecută provin din sectorul 2 - 48 de câini (dintre care 20 de pui) și din sectorul 6 - 32 de câini. În sectorul 5 au fost capturați 26 de câini, în sectorul 4 - 13 câini, sectorul 1 - 12 câini și sectorul 3 - 11 câini.

Zonele unde echipajele au intervenit mai des și unde a fost semnalată prezența câinilor fără proprietar sunt cele de terenuri neîmprejmuite de lângă stadionul Ghencea sau de la capătul bulevardului Timișoara, precum și zona Fundeni - Colentina.

ASPA reamintește că abandonul și nesterilizarea câinilor se pedepsesc cu amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de lei.

Reamintim că în 21 ianuarie Ana Oroș, în vârstă de 43 de ani, a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. În luna aprilie a anului trecut, ea ajunsese la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

Autoritățile responsabile de rezolvarea problemei câinilor fără stăpân - ASPA, afltă în subordinea Primăriei Capitalei și Primăria Sectorului 6, care are în subordine Poliția Locală - și-au pasat reponsabilitatea.