Aproape că paradoxal, albinele iubesc Bucureștiul. Printre covoare de beton și copaci toaletați până la extincție, există albine cu faguri de miere, ființe ale nimănui. În acest București uneori neprietenos cu proprii săi locuitori, albinele au găsit un Rai.

Miere de albineFoto: Arwin Neil Baichoo on Unsplash

Paradoxal, albinele trăiesc mai fericite în București și au parte de o hrană mai curată decât suratele lor de la țară. Și aceasta pentru că spațiile verzi urbane, atâtea câte le avem azi, nu sunt otrăvite cu pesticide sau erbicide.

Pentru colectarea roiurilor de albine din cele mai neașteptate locuri - guri de ventilație ale blocurilor, podurile caselor vechi, clădiri de patrimoniu sau imobile abandonate ori cimitire - a luat ființă Patrula Apicolă Urbană, formată din câțiva apicultori voluntari care și-au dedicat viața protejării albinelor din București.

Practic, Patrula Apicolă Urbană este o interfață între bucureșteni (şi nu numai) și apicultorii voluntari pregătiți să intervină și să extragă roiurile de albine care se așează în locuri nepotrivite din oraș.

Citește, pe B365.ro, despre magia albinelor și traiul lor prosper într-o metropolă cu trafic sufocant, într-un interviu cu prof. Marian Pătrașcu, Președinte al Filialei Județene Ilfov și a Municipiului București din cadrul Asociației Crescătorilor de Albine din România.