Parcul Tudor Arghezi, un spațiu verde de circa 3 ha, amenajat de la zero la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, se deschide pe 1 iunie, a anunțat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Lucrările de amenajare se ridică la circa 40 milioane lei.

Parcul Metalurgiei vazut de susFoto: Primaria Sector 4

„Ziua Copilului vine anul acesta cu o surpriză pentru cei mici! La începutul lunii Iunie deschidem porțile Parcului Tudor Arghezi! Până atunci, muncitorii montează leagănele și toboganele, amenajează spațiile de joacă, terenurile de baschet și fotbal și pregătesc pistele de atletism și cele pentru biciclete”, a anunțat Daniel Băluță.

Lucrările au început în februarie 2022 și au termen de finalizare 18 luni. Parcul va avea circa 27.000 mp și se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. În cadrul proiectului este construit un centru cultural și va fi amenajată o parcare supraterană. În total, investiția se ridică la circa 40 milioane lei.

Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul lui 2022 și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.