Primăria Sectorului 3 vrea să facă un nou pod peste Dâmbovița, în zona străzii Lunca Priporului, potrivit unui proiect care va fi discutat la următoarea ședință a Consiliului Local Sector 3. Valoarea investiției este de circa 8,5 milioane lei. Primăria Sectorului 3 a mai făcut un pod peste Dâmbovița, în continuarea străzii Nicolae Teclu, acesta fiind dat în folosință în 2020.

Pod peste DâmbovițaFoto: Google Maps

Podul va avea 3 benzi pe sens, trotuar și piste pentru biciclete. Timpul de execuție este 6 luni, potrivit indicatorilor tehnico-economici ce vor fi supuși aprobării Consiliului Local Sector 3.

„Acesta va asigura o parte carosabilă suficientă pentru câte 3 benzi pe sens şi un singur trotuar de 4.30m lățime utilă, din care 2.00m sunt rezervați pentru piste de biciclişti, iar despărțirea între sensuri, respectiv trotuar și carosabil se va realiza prin intermediul unor jardiniere din beton prefabricat, rezultând astfel o lățime totală a suprastructurii de 34.40m. Lăţimea totală a podului este de 41.00 m. Durata de realizare a investiției: 6 luni”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primarul Robert Negoiță spune că este nevoie de acest pod deoarece traficul în zonă s-a aglomerat și au apărut mai multe dezvoltări imobiliare.

  • ”În contextul creşterii accentuate a traficului pe aceste artere cât și pe rețeaua de drumuri adiacente acestora, și în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zonele străbătute de aceste artere, apare imperios necesară realizarea unei artere de circulație care să permită o circulație fluentă și în condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic, atât a autovehiculelor cât şi a pietonilor sau bicicliştilor.
  • Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a realizat două proiecte de infrastructură rutieră de foarte mare importanță: parcarea subterană Bd. Decebal şi podul rutier construit peste râul Dâmbovița în continuarea străzii Nicolae Teclu, care sunt folosite atât de cetăţenii sectorului cât şi de cei care îl tranzitează.
  • Având în vedere faptul că după darea în folosință a acestui pod circulația pe Splaiul Unirii a început să se aglomereze şi, în continuarea programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere derulat pe raza Sectorului 3, propunem un proiect nou, mult mai amplu, de creare a unei legături rutiere între cartierele Ozana/Pallady şi zona Popeşti Leordeni care presupune construirea unui pod rutier peste râul Dâmbovița în dreptul străzii Drumul Lunca Priporului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Rămâne de văzut dacă Consiliul Local Sector 3 va aproba construirea podului.