Mizerie, pavaj spart, stâlpișori rupți, spații verzi în paragină, reclame puse la întâmplare, bănci rupte sau murdare, asta găsesc bucureștenii și turiștii care se plimbă pe bulevardul Magheru, una dintre cele mai importante și circulate artere din centrul Bucureștiului. Aceeași situație este și în Piața Romană, unde îți rupi la propriu picioarele în trotuarele sparte. Ambele zone sunt în administrarea Primăriei Capitalei.

Paragina bd. Magheru Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

Primăria Capitalei a reamenajat în 2012 portiuni din trotuarele de pe bulevardele Magheru si Nicolae Bălcescu cu granit, piatra albă și stâlpișori din piatră naturală. Lucrarea a costat 7,6 milioane de lei. În mod inexplicabil însă, de atunci, în mandatul fiecărui primar acest bulevard a fost lăsat în paragină din când în când. Și nu vorbim despre reabilitarea clădirilor, ci de lucruri simple cum ar fi întreținerea spațiilor verzi, repararea găurilor de pe stradă, înlocuirea stâlpișorilor lipsă și curățarea mobilierului stradal, lucruri care se pot face în câteva zile.

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei spun că săptămâna viitoare vor remedia tot ce ține de reparația străzii și trotuarelor, montarea bolarzilor lipsă, curățarea mobilierului urban, iar după finalizarea acestor lucrări se va interveni și pe spațiile verzi.

În ceea ce privește trotuarele din Piața Romană ni s-a transmis că Administrația Străzilor a început repararea trotuarelor din centrul orașului și din Dorobanți și urmează să intervină și în această zonă anul acesta.

Paragină pe bd. Magheru

Paragină în Piața Romană