Primăria Capitalei va construi o secție nouă de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Filantropia și va dezvolta secțiile aflate la spitalele Malaxa și Cantacuzino, potrivit unor proiecte adoptate joi de Consiliul General. Valoarea investițiilor se ridică la aproape 70 milioane lei, iar o parte din finanțare ar putea veni din PNRR.

Spitalul FilantropiaFoto: Google Maps
  • ”La Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente).
  • Totodată, se are în vedere dotarea paturilor cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale moderne. De asemenea, vor fi îmbunătățite programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate.
  • În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor și vom contribui la siguranța micilor pacienți”, a scris primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Valoarea totală a investiției este de 56.749.946 lei cu TVA.

Noua clădire de terapie intensivă neonatologie, cu regim de înălțime S tehnic + P + 2E + E tehnic, se va construi în partea de vest a spitalului, alipită de corpul C5.

Pentru spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino” s-a aprobat dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou născuți. Valoarea proiectelor este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus) pentru „Malaxa”, respectiv 9.501.388,83 lei (TVA inclus) pentru „Cantacuzino”.

”Se va investi în echipamente medicale adecvate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și în îmbunătățirea programului de screening. Finanțarea se va realiza fie prin PNRR, fie prin bugetul local al municipiului București și/sau alte surse legal constituite”, a mai scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.