Pe strada Lipscani din Centrul Istoric al Bucureștiului Engie România modernizează rețeaua de distribuție gaze naturale, iar săptămâna trecută, pe porțiunea unde a fost șantier, în loc să fie repusă piatra cubică, a fost turnat beton. Mai multe imagini au circulat pe rețelele de socializare, oamenii fiind nemulțumiți de această cârpeală.

Strada LipscaniFoto: HotNews/Catiusa Ivanov

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că soluția este una provizorie în vederea conservării lucrărilor pe perioada sezonului rece, până la data de 15 martie, iar la final piatra cubică va fi pusă la loc.

  • ”Lucrările edilitare au început în data de 15.12.2022 și au o perioadă de execuție de 7 luni, urmând ca la finalizarea acestora terenul să fie adus la starea inițială.
  • Refacerea suprafețelor de stradă cu un strat de beton este o soluție provizorie și temporară menită să înlesnească accesul utilajelor și echipamentelor în incinta șantierului, iar la terminarea lucrărilor acesta va fi decopertat pentru a permite remontarea pavajului din piatră cubică inițial.
  • La finalizarea lucrărilor, zona afectată de lucrări va fi adusă la starea iniţială, aşa cum este stipulat atât în autorizaţia de construire, cât şi în avizul Inspectoratului General al Poliţiei Române nr. 2532.101/13.12.2022.”, se arată în răspunsul transmis de municipalitate.

Lucrările au început pe 15 decembrie 2022 și sunt făcute de ENGIE ROMÂNIA S.A, prin S.C. I.R.I.G.C. IMPEX S.R.L și vizează reabilitarea rețelei de distribuție gaze naturale cu conducte și instalații pe străzile Lipscani, Caranda Eugeniu, Ilfov, Splaiul Independenței, Ion Ghica, Toma Caragiu, Șelari, Dr. Râureanu, Franceză, Smârdan, Pasajul Bijuteria, Stavropoleus, Eforie, Domnița Anastasia, în baza Autorizației de Construire nr. 356/1999377/26.07.2022, eliberată de Primăria Municipiului București.