Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, vrea să acorde un sprijin financiar de 300.000 lei Federației Române de Judo, condusă de Cozmin Gușă, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi.

Daniel BăluțăFoto: AGERPRES

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar pentru Federaţia Română de Judo în cuantum de 300.000 lei, în vederea organizării Turneului Internațional al României pentru Cadeți U18 Bucureşti în perioada 01-07 iunie 2023”, se arată în proiectul de hotărâre.

În referatul de aprobare semnat de primarul Daniel Băluță se arată că organizarea competiției presupune costuri mari, pe care federația nu le poate susține singură.

  • ”Prin adresa primită de la Federația Română de Judo nr. 124/02.02.2023 (...) se solicită sprijinul autorității publice locale pentru organizarea Turneului Internațional al României pentru Cadeți U18 București în periada 01-07 iunie 2023, oportunitate ce conferă sportivilor români să participe, pe viitor, şi la Campionatele Europene din Portugalia precum și la Campionatele Mondiale din Croația.
  • O asemenea organizare presupune costuri mari pe care federația nu le poate susține singură și de aceea solicită sprijin financiar Sectorului 4 al municipiului București în cuantum de 300.000 lei, sumă necesară pentru organizarea adecvată și conformă a spațiilor competiționale, dotări şi facilități necesare desfăşurării antrenamentelor, echipamente medicale de urgență precum și a altor activităţi descrise exhaustiv în adresa Federației”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Daniel Băluță.

În document se mai arată că Primăria Sectorului 4 susține ”un mediu de viață sănătos prin educație fizică și sport, adresat atât elevilor cât şi practicanților de activități sportive care să conducă la obținerea de rezultate în competiții de orice nivel prin practicarea sportului și a educației fizice”, iar ca partener al Federației Române de Judo, Sectorul 4 al municipiului Bucureşti va beneficia de mediatizare pe toată perioada concursului.

Președintele Federației Române de Judo este Cozmin Gușă, fost politician PSD. Unul dintre vicepreședinții executivi este Aurelian Bădulescu, consilier general PSD.