Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că va depune plângere penală pentru distrugerea patrimoniului "în clipa în care Toni Greblă sau orice alt reprezentant al PSD şi PNL, vor avea tupeul să conteste reglementările de urbanism" ale zonei istorice a Bucureştiului.

Clotilde ArmandFoto: AGERPRES
  • "Nicuşor Dan a înştiinţat astăzi (duminică-n.r.) opinia publică că actualul prefect al Capitalei, susţinut de PSD şi PNL, vrea să atace luni, în instanţă, PUZ Zone protejate, ceea ce ar permite suspendarea documentului, cu consecinţa intrării în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi a ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice lor. Adică prefectul, reprezentantul Guvernului în teritoriu, dă liber la furat, cu alte cuvinte. Până acum, în ciuda solicitărilor noastre, nici el, nici şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, nu au suspendat niciun şantier ilegal", a scris Armand, duminică, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că în Sectorul 1 sunt cele mai multe zone istorice protejate din Bucureşti.

  • "Vreau să transmit un mesaj ferm: în clipa în care Toni Greblă sau orice alt reprezentant PSD şi PNL, vor avea tupeul să conteste reglementările de urbanism a întregii zone istorice a municipiului Bucureşti, vor avea din partea mea o plângere penală pentru distrugerea patrimoniului. În Sectorul 1 sunt cele mai multe zone istorice aflate sub regim de protecţie. Am reuşit să suspendăm multe şantiere ilegale şi nu vom lăsa mafia imobiliară să pună stăpânire pe oraş, indiferent cât de mulţi bani aruncă în trusturile de presă să ne intimideze sau în ameninţări făţişe", a adăugat edilul.

Clotilde Armand a dat ca exemplu un spaţiu verde din faţa Ateneului.

  • "În faţa Ateneului Român există un părculeţ. Astfel de spaţii verzii existau şi în curtea sediilor PNL şi PSD Sector 1. În toate cazurile vorbim de zone istorice protejate. Doar o minune a făcut ca un imobil să nu apară în curtea Ateneului Român şi să betoneze acel spaţiu verde. Ne-am luptat şi vom lupta împreună cu primarul general al Capitalei şi ONG-urile pentru salvarea spaţiilor verzi şi a imobilelor de patrimoniu arhitectural", a punctat primarul.

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefectul Toni Greblă intenţionează ca, luni, să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei.

Acest lucru ar însemna, a arătat edilul, că, timp de un an sau doi, "nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti". De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, în acest context, toate proiectele de autorizare trebuie să reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.