Întrebat dacă ia în calcul să demisioneze, după tragedia de la Lacul Morii, unde o femeie a fost ucisă de câini, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, luni, că el are un mandat încredințat de către bucureșteni și încearcă să se „țină” de acesta.

Nicusor Dan, dupa o conferinta de presaFoto: AGERPRES

Nicușor Dan a susținut luni prima sa conferință de presă după tragadia din 21 ianuarie.

Întrebat dacă s-a gândit să demisioneze, primarul Capitalei a răspuns: „Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”.

(De la minutul 20)

La insistențele jurnaliștilor, el a spus că problema demisiei primarului se punea în 2012, când pe străzile din București se estima că sunt 65.000 de câini. Chestionat câți câini sunt liberi pe străzile Capitalei la acest moment, Nicușor Dan a replicat: „Doar câteva zeci de câini sunt liberi pe străzi”.

Întrebat, de asemenea, despre reacția sa întârziată, Nicușor Dan a spus că trebuie verificate mii de documente: „Ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”.

Primăria Capitalei va aloca în bugetul pe 2023 o sumă consistentă pentru sterilizarea și microciparea câinilor, dar și pentru creșterea capacității din adăposturi, a declarat Nicușor Dan, în prima conferință de presă, organizată la peste 10 zile după ce Ana Oroș a fost omorâtă de o haită de câini în zona Lacul Morii.

Deocamdată nu a fost găsit niciun vinovat, el spunând că așteaptă raportul Corpului de Control, trimis să verifice activitatea ASPA. După tragedia din zona Lacul Morii, Nicușor Dan spune că oamenii au început să-și abandoneze câinii pe domeniul public de teama amenzilor pe care le-ar putea primi că nu și-au sterilizat și microcipat animalele.