Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat că a externalizat contractul privind adunarea câinilor de pe străzi, la o firmă privată care trebuie să şi răspundă, în cazul vreunui atac al animalelor, aceasta fiind o motivaţie de a aduna câinii de pe străzi.

Dr. Cristian Oancea si primarul Timisoarei, Dominic FritzFoto: AGERPRES

Dominic Fritz a subliniat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nimeni nu are voie să uite numele Anei Oroş, femeia ucisă de câini, în Bucureşti.

”E absolut oribil ce s-a întâmplat şi eu cred că acest nume Ana Oroş e un nume pe care noi toţi n-avem voie să-l uităm. Da, avem şi noi în Timişoara o problemă cu câini ai străzii, e cât de cât sub control. Avem şi noi problema că, de fapt, în zona periurbană, unde fiecare comună e o entitate administrativă absolut independentă şi face ce vrea, avem o problemă de coordonare şi câinii nu ştiu pe raza a ce UAT se regăsesc. Noi am externalizat contractul la o firmă privată care prin contract trebuie să plătească orice pagubă făcută de câinii comunitari”, a anunţat Fritz.

Deoarece trebuie să plătească eventuale pagube, reprezentanţii firmei au motivaţie de a aduna câinii de pe străzi. De asemenea, la Timişoara, spune Fritz, sunt campanii de sterilizare.

”Avem o firmă privată pentru asta, dar încă o dată orice face un câine în Timişoara ei trebuie să plătească paguba şi asta bineînţeles e o motivaţie pentru ei să-şi facă treaba. În acelaşi timp avem şi campanii de sterilizare şi chiar acum o să întărim încă o dată nişte campanii de control, pentru că totul porneşte de la responsabilitatea celor care au câini să îi sterilizeze şi să se asigure că nu stau pe domeniul public. Şi chestia asta nu ştiu, ante-civilizaţie, adică să foloseşti un câine ca să-ţi păzească terenul tău viran sau o construcţie, chestia asta e, e atât de lipsit de civilizaţie că trebuie să se termine şi bineînţeles autorităţile trebuie să se folosească de toată pârghiile lor şi noi asta facem în Timişoara”, a mai precizat edilul.